HomeHL-LifestyleEurovision 2022: Η Αμάντα Γεωργιάδη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Eurovision 2022: Η Αμάντα Γεωργιάδη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

«Είμαι σε σοκ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Αμάντα Γεωργιάδη θα είναι η τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision το 2022.

Η περσινή εκπρόσωπος της χώρας μας, Stefania, μέσα από την εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ, το απόγευμα της Τετάρτης, ανακοίνωσε πως η Αμάντα Γεωργιάδη επικράτησε των υπόλοιπων υποψηφίων.

Έτσι, η νεαρή καλλιτέχνις θα είναι εκείνη που θα εκπροσωπήσει τελικά τη χώρα μας στον 66ο Διαγωνισμό της Eurovision, που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Τορίνο της Ιταλίας.

Συγκινημένη η Αμάντα Γεωργιάδη

Συγκινημένη αλλά χαρούμενη δηλώνει η Αμάντα Γεωργιάδη για την απόφαση της επταμελούς Επιτροπής Αξιολόγησης της ΕΡΤ να μας εκπροσωπήσει στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2022, στο Τορίνο της Ιταλίας.

«Είμαι σε σοκ, αλλά είμαι πολύ χαρούμενη, ενθουσιασμένη, και θέλω να πω ένα μεγάλο »ευχαριστώ» στην ΕΡΤ που με επέλεξε και θα κάνω όλα όσα μπορώ για να τους κάνω όλους υπερήφανους», τόνισε στις πρώτες της δηλώσεις.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Στούντιο 4», αποκάλυψε ότι μόλις έμαθε τα νέα έσπευσε να τηλεφωνήσει στους γονείς της, αλλά και στη γιαγιά της στα Ιωάννινα, η οποία όμως κοιμόταν, καθώς είναι 101 ετών.

Η Αμάντα παραμένει στη Νορβηγία, όπου μένει και σπουδάζει, αλλά, όπως αποκάλυψε, θα έρθει στην Ελλάδα λίγο μετά τα Χριστούγεννα.

«Δεν μπορώ να πω πολλά για το τραγούδι μου. Μου αρέσει πολύ, το έγραψα μόνη μου, μαζί με έναν φίλο μου παραγωγό και πιανίστα», εξήγησε για το τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Eurovision.

Ποια είναι η Αμάντα Γεωργιάδη

Η Αμάντα Γεωργιάδη ή Amanda Tenfjord, όπως είναι το καλλιτεχνικό της όνομα, ζει και δραστηριοποιείται στη Νορβηγία.

Ο πατέρας της είναι Έλληνας, ενώ η μητέρα της Νορβηγίδα. Η νεαρή καλλιτέχνις γεννήθηκε στην Ελλάδα, απ’ όπου μετακόμισε με την οικογένειά της στη Νορβηγία, σε ηλικία μόλις 3 ετών.

Ζει στο Tennfjord, περιοχή που την ενέπνευσε να διαλέξει το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο στο τραγούδι. Φαίνεται πως έχει κάνει ήδη τα πρώτα της βήματα στην νορβηγική ποπ, με δημοσιεύματα στη χώρα της Σκανδιναβικής Χερσονήσου να εκθειάζουν το ταλέντο της.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση