HomeHL-HealthPfizer: Tο χάπι κατά του κορονοϊού καταπολεμά και την Όμικρον

Pfizer: Tο χάπι κατά του κορονοϊού καταπολεμά και την Όμικρον

Αναφέρει ο Αλμπέρ Μπουρλά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

To χάπι που ετοιμάζει η Pfizer για την αντιμετώπιση του κορονοϊού φαίνεται ότι αντιμετωπίζει και τη μετάλλαξη Ομικρον.

Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε επίσημα η φαρμακευτικη εταιρία η οποία επικαλέστηκε τις μέχρι στιγμής μελέτης που έχει στα χέρια του.

Ο Αλμπέρ Μπουρλά τόνισε σχετικά ότι «είμαστε βέβαιοι ότι εφόσον το σκεύασμα αυτό εγκριθεί, τότε θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίσιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Σύμφωνα επίσης με τις ανακοινώσεις το χάπι, εφόσον χορηγηθεί εντός τριών ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων μειώνει το κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου κατά 89%.

Εχουν συμμετάσχει στις σχετικές μελέτες 2246 εθελοντές, μη εμβολιασμένοι. Νοσηλεύτηκαν ή πέθαναν μόλις το 0,7% των ανθρώπων που έλαβαν το σκεύασμα.

Το χάπι, σύμφωνα με τους Times της Νέας Υόρκης, έχει δοκιμαστεί και σε άτομα με χαμηλότερο κίνδυο. Αυτά τα άτομα ήταν είτε εμβολιασμένοι που έφεραν παράγοντα-υπόκειμενο νόσημο για σοβαρή νόσο είτε μη εμβολιασμένοι. Εδώ το ποσοστό της μείωσης νοσηλείας ή θανάτου ήταν το 70%.

Ο επιστημονικός υπεύθυνος της εταιρίας Μίκαελ Ντόλτσεν έχει μείνει έκπληκτος από την αποτελεσματικότητα αφού στην αρχή περίμενε ότι αυτή θα περιοριστεί γύρω στο 60%. Για την παρασκευή του φαρμάκου, το οποίο αντιμετωπίζει και μία από τις βασικές πρωτεϊνες της Ομικρον, έχουν μέχρι στιγμής εργαστεί περισσότεροι από 200 επιστήμονες.

news247.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση