HomePost ItΒαρδάκης: Τροπολογία για διορισμό στο Δημόσιο για όσους έχασαν συγγενείς στο σεισμό στο Αρκαλοχώρι

Βαρδάκης: Τροπολογία για διορισμό στο Δημόσιο για όσους έχασαν συγγενείς στο σεισμό στο Αρκαλοχώρι

Δικαίωμα διορισμού ζητά με τροπολογία που κατέθεσε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τροπολογία-προσθήκη για το δικαίωμα διορισμού στο Δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα συγγενών αποβιώσαντος, συνεπεία του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 στην Κρήτη, κατέθεσε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Προστασία του εθελοντισμού, ενίσχυση της δράσης της Κοινωνίας των Πολιτών, φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση της κοινωφελούς δράσης των Ο.Κοι.Π. και λοιπές διατάξεις», ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Βαρδάκης Σωκράτης.

Την Τροπολογία συνυπογράφουν η Γραμματέας της Κ.Ο, Όλγα Γεροβασίλη, η Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, οι βουλευτές Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στην αιτιολογική έκθεση, ο φονικός σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, συγκλόνισε την κοινωνία του Νομού Ηρακλείου και προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές στο σύνολο των κατοίκων του Νομού.

Με την προτεινόμενη τροπολογία, ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν στους δικαιούχους διορισμού στο Δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 14 του ν. 2266/1994 (Α΄ 218) και συγκεκριμένα προβλέπεται η ένταξη σε αυτούς, των συγγενών αποβιώσαντος, συνεπεία του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 στην Κρήτη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση