HomeCity Guide«Τα Ρούχα του Βασιλιά» στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

«Τα Ρούχα του Βασιλιά» στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, παρουσιάζει το έργο του Γιάννη Καλατζόπουλου, «Τα Ρούχα του Βασιλιά», βασισμένο στο παραμύθι «Τα καινούρια ρούχα του Αυτοκράτορα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, το Σάββατο 18/12/2021 και την Κυριακή 19/12/2021 και ώρα 5.00 μμ και 7.00 μμ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα μακράς διάρκειας και φάρμακα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιπεριφέρειας Χανίων και το Κοινωνικό Φαρμακείο Χανίων.

«Τα Ρούχα του Βασιλιά» είναι ένα έργο που ξεχειλίζει από μηνύματα: αποστροφή και απέχθεια για την υποκρισία, την αδικία, τον αυταρχισμό, αγάπη για την ειλικρίνεια, την δικαιοσύνη, τη δημοκρατία.

Ο Γιάννης Καλατζόπουλος διασκεύασε το γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν λίγο πριν το τέλος της δικτατορίας και  οι αναφορές σε αυτή είναι κάτι περισσότερο από οφθαλμοφανείς. Οι φτωχοί και οι ασήμαντοι γίνονται σπουδαίοι, οι βασιλιάδες και οι κάθε λογής «δυνατοί» γελοιοποιούνται και απαξιώνονται.

Το έργο πρωτοπαίχτηκε από το «Θεσσαλικό Θέατρο» τη θεατρική περίοδο 1978-79, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, σκηνικά – κοστούμια Γιώργου Ζιάκα και μουσική Λουκιανού Κηλαϊδόνη.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μαρία Ραμουτσάκη

ΜΟΥΣΙΚΗ: Λουκιανός Κηλαηδόνης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ – ΣΚΗΝΙΚΑ: Μικέλα Παπαδουλάκη

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: Βιργινία Αληζιώτη

ΗΧΟΙ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ελένη Καρμπαδάκη

ΑΦΙΣΑ: Αντωνία Κόρακα

ΔΙΑΝΟΜΗ:

Μάπας: Νίκος Δεσποτάκης

Μπαγάσας: Γιάννης Πατεράκης

Καμαριέρα της Βασίλισσας: Γιούλα Κανιτσάκη

Ανιψιά της Βασίλισσας: Μαρία Καποκάκη

Βασίλισσα της Σαρτουρίας: Ελένη Καρμπαδάκη

Βασιλιάς της Σαρτουρίας: Ευτύχης Καντανολέων

Φρουρός: Απόστολος Μπουζάκης

Σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα η είσοδος στο Πνευματικό Κέντρο επιτρέπεται, για τους ενήλικους, από 18 ετών και άνω, με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (τριών μηνών), ενώ για τους ανήλικους, 4 ως 17 ετών,  με αρνητικό self test 24 ωρών. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση