HomeHL-LifestyleΒερόνικα Φορκέ: Αυτοκτόνησε η “Κίκα” του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Βερόνικα Φορκέ: Αυτοκτόνησε η “Κίκα” του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στη Μαδρίτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σοκ στον καλλιτεχνικό κόσμο της Ισπανίας καθώς η ηθοποιός Βερόνικα Φορκέ, μούσα του θρυλικού Πέδρο Αλμοδόβαρ, η οποία είχε ερμηνεύσει την εμβληματική “Κίκα”, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στη Μαδρίτη ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε πως η σταρ αυτοκτόνησε.

kika

Η 66χρονη ηθοποιός, μια από τις πιο δημοφιλείς του ισπανικού κινηματογράφου των δεκαετιών του 1980 και 1990, γνωστή επίσης για τους ρόλους της στις ταινίες “Μια ζωή ταλαιπωρία” και “Ματαντόρ” του Πέδρο Αλμοδόβαρ, “αυτοκτόνησε στο σπίτι της στη Μαδρίτη”, εξήγησε η ίδια πηγή χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

“Αντίο Βερόνικα Φορκέ. Δούλεψα πριν από μερικά χρόνια μαζί της και έχω την ανάμνηση μιας γλυκιάς και πνευματώδους γυναίκας και μιας πολύ καλής παρτενέρ. Αναπαύσου εν ειρήνη”, έγραψε στο Tweeter o ηθοποιός Αντόνιο Μπαντέρας λίγο μετά την ανακοίνωση του θανάτου της.

Γεννημένη στη Μαδρίτη το 1955, η Βερόνικα ήταν κόρη του σκηνοθέτη Χοσέ Μαρία Φορκέ και της συγγραφέα Κάρμεν Βάθκεθ-Βίγκο.

Η Βερόνικα Φορκέ έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο υπό τη διεύθυνση του πατέρα της στις αρχές της δεκαετίας του 1970, και είδε την καριέρα της να επιβραβεύεται με τέσσερα βραβεία Γκόγια: καλύτερης ηθοποιού (1988 και 1994 για την “Κίκα”) και καλύτερου β’ γυναικείου ρόλου (1987 και 1988). Έπαιξε επίσης στο θέατρο και την τηλεόραση.

Είχε αποχωρήσει από “MasterChef Celebrity” λόγω εξάντλησης: Δεν αισθάνομαι καλά, είμαι εξαντλημένη. Έχω δώσει μάχη για δέκα εβφομάδες, η εμπειρία ήταν η καλύτερη της ζωής μου (…) Λυπάμ,αι αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω με την υποχρέωση αυτή, το σώμα δεν μπορεί, δεν μπορώ να χειριστώ την ψυχή μου” είχε πει. Η σταρ υπέφερε από κατάθλιψη για αρκετά χρόνια, πρώτα μετά τον χωρισμό από τον επί τριάντα χρόνια σύζυγό της Μανουέλ Ιμπόρα το 2014 και μετά όταν πέθανε ο αδελφός της, Άλβαρο.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση