HomeΕΛΛΑΔΑΤο Μητροπολιτικό Κολλέγιο συνεργάζεται με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συνεργάζεται με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες

Έχει στην δύναμη της 70 αθλητικά σωματεία ΑμεΑ σε όλη την Ελλάδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Από Καρδιάς» και με στόχο τη στήριξη του αθλητισμού και την πρόσβαση αθλητών Α.με.Α. σε προγράμματα σπουδών υψηλής ποιότητας, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο υπέγραψε πρόσφατα σύμφωνο συνεργασίας με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες.

Η συνεργασία προβλέπει μεταξύ άλλων την παροχή, ετησίως, δύο υποτροφιών σε εγγεγραμμένους αθλητές της ΕΑΟΜ – ΑμεΑ, οι οποίοι επιθυμούν να φοιτήσουν σε προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, που προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σε συνεργασία με διακεκριμένα διεθνή πανεπιστήμια.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεργασίας περιλαμβάνεται η υποστήριξη αθλητικών γεγονότων και διοργανώσεων, καθώς και κοινωνικών και εκπαιδευτικών δράσεων. Μάλιστα, δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές των προγραμμάτων σπουδών Προπονητικής, Διοίκησης Αθλητισμού, Αποκατάστασης, Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Διαιτολογίας, Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών να συμμετέχουν και να προσφέρουν εθελοντικά σε εκδηλώσεις της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ. Παράλληλα, προάγεται η διοργάνωση σεμιναρίων ή/και θεματικών παρουσιάσεων από την Ομοσπονδία προς τους φοιτητές του Κολλεγίου.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας υπεγράφη στην έδρα της ομοσπονδίας, στο ΟΑΚΑ.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής κ. Δημήτριος Διαμαντής, ενώ εκ μέρους της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ παρέστη η Πρόεδρος της ομοσπονδίας κα. Ιωάννα Καρυοφύλλη, η οποία δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία που είναι αθλητικού, εκπαιδευτικού και πολιτιστικού περιεχομένου θα έχει πολλά να προσφέρει στην Ομοσπονδία μας στο μέλλον».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης για την υπογραφή της συμφωνίας οι παρευρισκόμενοι είχαν, επιπλέον, την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον «χρυσό» Παραολυμπιονίκη του στίβου, Νάσο Γκαβέλα καθώς και με τον προπονητή του Νέστορα Κολοβό.

Λίγα λόγια για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο:

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με ιστορία από το 1982, είναι σήμερα είναι το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα και αποτελεί σταθερά την πρώτη επιλογή στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Διαθέτει 10 Ακαδημαϊκές Σχολές, 8 υπερσύγχρονα campuses [σε Αθήνα, Μαρούσι, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο και Πάτρα], 30 πιστοποιήσεις από διεθνείς φορείς και οργανισμούς και προσφέρει περισσότερα από 70 αναγνωρισμένα bachelors, masters και διδακτορικά, σε συνεργασία με 7 κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια.

Τα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών, που προσφέρονται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, καλύπτουν μεγάλο εύρος σύγχρονων επιστημονικών πεδίων και οδηγούν στην απόκτηση πτυχίων διεθνούς εμβέλειας, τα οποία απονέμονται απευθείας από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Επιπλέον, πρόκειται για το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα, που είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων Compostela Group of Universities. Η ιδιότητα μέλους στο εν λόγω δίκτυο προσφέρει διεθνή ακαδημαϊκή αναγνώριση και δικτύωση με κορυφαία Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα στο: www.mitropolitiko.edu.gr

 Λίγα λόγια για την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ:

Η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες ιδρύθηκε το 2002 και λειτουργεί σύμφωνα με τον Αθλητικό νόμο όπως και οι υπόλοιπες Αθλητικές Ομοσπονδίες στην Ελλάδα. Εκπροσωπεί όλες τις κατηγορίες αθλητών με κινητικές αναπηρίες (ακρωτηριασμός, κάκωση νωτιαίου μυελού, εγκεφαλική παράλυση κλπ), νοητική αναπηρία και αναπηρίες όρασης. Είναι αναγνωρισμένη βάσει νόμου και μέλος όλων των Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών και Οργανισμών ανά κατηγορία αναπηρίας και ανά άθλημα που είναι μέλη της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC).

Στην Ελλάδα μέλος της IPC είναι η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή. Έχει στην δύναμη της 70 αθλητικά σωματεία ΑμεΑ σε όλη την Ελλάδα και ενθαρρύνει την δημιουργία ακόμη περισσότερων για την αποτελεσματικότερη ανάπτυξη του Αθλητισμού ΑμεΑ στην Αθήνα και την περιφέρεια. Η Ε.Α.ΟΜ.ΑμεΑ έχει την ευθύνη της διεξαγωγής Πανελληνίων Πρωταθλημάτων, Κυπέλλων, την συγκρότηση Εθνικών ομάδων και την αγωνιστική προετοιμασία των αθλητών για όλες τις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις.

 Περισσότερα στο: www.eaom-amea.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση