HomeΕΛΛΑΔΑΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Υψηλή ζήτηση και από μικροεπενδυτές για το «πράσινο» ομόλογο

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Υψηλή ζήτηση και από μικροεπενδυτές για το «πράσινο» ομόλογο

Λήγει σήμερα η περίοδος της δημόσιας προσφοράς για τη νέα έκδοση των 300 εκατ. ευρώ. Αναμένεται να υπερκαλυφθεί τόσο από θεσμικούς όσο και από ιδιώτες επενδυτές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το χαρτοφυλάκιο υφιστάμενων και μελλοντικών έργων στους τομείς των παραχωρήσεων, των κατασκευών και της ενέργειας του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε συνδυασμό με την καινοτομία της ρήτρας αειφορίας επί της νέας ομολογιακής έκδοσης των 300 εκατ. ευρώ έχει δημιουργήσει υψηλή ζήτηση, η οποία, πέρα από θεσμικά χαρτοφυλάκια, εκφράζεται και τη λιανική.

Υπενθυμίζεται πως η δημόσια προσφορά για το ομόλογο λήγει σήμερα το απόγευμα και σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένεται να υπερκαλυφθεί τόσο από θεσμικούς, όσο και από ιδιώτες επενδυτές.

Σημειώνεται ότι το εύρος απόδοσης υπολογίζεται σε 2,30%-2,70%, ενώ σε περίπτωση μη επίτευξης στόχων αειφορίας το επιτόκιο του ομολόγου θα λάβει «πέναλτι» προσαύξησης κατά 0,20%.

Πέραν των παραπάνω, ο όμιλος διαθέτει ήδη ένα ιστορικά υψηλό ανεκτέλεστο έργων που αγγίζει τα 4,5 δισ. ευρώ, σχεδόν διπλάσιο από το μέσο όρο του ανεκτέλεστου των υπόλοιπων κατασκευαστικών ομίλων της χώρας.

Επίσης στον τομέα των παραχωρήσεων αλλά και των ενεργειακών έργων, ο όμιλος έχει δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο υψηλών αποδόσεων, που αναμένεται να προσφέρει ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους 300 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, όσο προχωρούν έργα όπως το Αεροδρόμιο Καστελίου, η Εγνατία Οδός ή το Καζίνο στο Ελληνικό.

Επιπλέον, ο όμιλος δεν δείχνει να επηρεάζεται από την αρνητική συγκυρία πληθωρισμού, αυξημένου κόστους πρώτων υλών και ενέργειας αλλά και διαταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα, στηριζόμενος στην απόδοση των παραχωρήσεων και των ΑΠΕ, ενώ διατηρεί σε ισχύ όλα τα χρονοδιαγράμματα εκτέλεσης κατασκευαστικών έργων, όπως προσφάτως ενημέρωσε στο πλαίσιο δημοσίευσης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση