HomeHL-WorldΔανία: Με κορωνοϊό ο υπουργός Υγείας της χώρας

Δανία: Με κορωνοϊό ο υπουργός Υγείας της χώρας

Το επιβεβαίωσε ο ίδιος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο υπουργός Υγείας στην Δανία διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό κι απομονώθηκε στο δωμάτιό του σε ξενοδοχείο των Βρυξελλών, λίγο πριν από τη συνάντηση σήμερα με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, την ώρα που η χώρα του βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων Covid-19.

Ο Μάγκνους Χόινικε, που έφθασε χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες, πραγματοποίησε σήμερα νωρίς το πρωί ένα self-test, το οποίο βγήκε θετικό, ένα αποτέλεσμα που επιβεβαίωσε λίγο μετά με ένα τεστ PCR, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της δανέζικης κυβέρνησης.

Ο Χόινικε επιβεβαίωσε στον λογαριασμό του στο Facebook ότι μολύνθηκε από τον ιό, παρά το γεγονός ότι έχει λάβει και τις δύο δόσεις ενός εμβολίου. Ανέφερε, επίσης, ότι έχει «ήπια συμπτώματα, κυρίως πονόλαιμο».

«Χρειάστηκε να ακυρώσω (τη συμμετοχή μου) στη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Υγείας σήμερα (Τρίτη) και τώρα βρίσκομαι κάτω από το πάπλωμα και προσπαθώ να αφήσω το ανοσοποιητικό σύστημά μου να κάνει τα υπόλοιπα», είπε, με διάθεση χιούμορ, ο 46χρονος υπουργός.

Πριν από την άφιξή του στις Βρυξέλλες, ο Μάγκνους Χόινικε χρησιμοποίησε τις τελευταίες ημέρες το μετρό της Κοπεγχάγης και περιφερειακά τρένα και συμμετείχε την Παρασκευή σε ένα χριστουγεννιάτικο γεύμα στο υπουργείο του.

«Δεν είναι δυνατό να καθορίσουμε πού ο υπουργός Υγείας μολύνθηκε», επισημαίνει το υπουργείο του.

Η Δανία βρίσκεται αντιμέτωπη αυτή τη στιγμή με μια έξαρση των μολύνσεων, με ένα ημερήσιο ρεκόρ χθες στα 6.324 κρούσματα, ενώ ανήκει στις χώρες που έχουν περισσότερο πληγεί από τη διασπορά της παραλλαγής Όμικρον.

Newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση