HomeΚΡΗΤΗΈγκλημα στο Μπιτζαριανό: Σήμερα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου

Έγκλημα στο Μπιτζαριανό: Σήμερα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου

Για τη δολοφονία του 58χρονου Ανδρέα Κανάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης για τη δολοφονία του 58χρονου Ανδρέα Κανάκη, τον Μάρτιο του 2016, στο Μπιτζαριανό Ηρακλείου.

Στο εδώλιο του… Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης κάθεται εκ νέους ο 60χρονος ο οποίος φέρει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός φίλου του θύματος, που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σημείο.

Η δίκη ξεκίνησε την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου και σήμερα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

Κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας έχουν καταθέσει αυτόπτες μάρτυρες καθώς και συγγενικά πρόσωπα του θύματος.

Δεν έλειψαν οι εντάσεις χωρίς ωστόσο να προκληθούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Το χρονικό του εγκλήματος

Όλα συνέβησαν τον Μάρτιο του 2016 όταν ο κτηνοτρόφος, Ανδρέας Κανάκης μαζί με τον 58χρονο είχαν δώσει… ραντεβού για μία ακόμα φορά ώστε να λύσουν τις κτηματικές διαφορές τους.

Το ραντεβού είχε δοθεί σε αγροτική τοποθεσία στο Μπιτζαριανό με το θύμα να φτάνει στο σημείο, συνοδευόμενος από δύο φίλους του.

Οι δύο άνδρες λογομάχησαν για πολλοστή φορά, όταν ξαφνικά ο 58χρονος έβγαλε όπλο και πυροβόλησε το συγχωριανό του.

Αμέσως μετά εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση για να παρουσιαστεί αυτοβούλως την επόμενη ημέρα στην αστυνομία.

Μάλιστα σύμφωνα με τις μαρτυρίες των δύο φίλων του θύματος, ο φερόμενος ως δράστης άνοιξε πυρ και εναντίον τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ευτυχώς ελαφρά ο ένας εξ αυτών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση