HomeΚΡΗΤΗΗράκλειο: Πετροπόλεμος τα ξημερώματα στην παραλιακή

Ηράκλειο: Πετροπόλεμος τα ξημερώματα στην παραλιακή

Στον εισαγγελέα οι 8 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο κέντρο του Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα επεισόδια για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου συνεχίστηκαν τα ξημερώματα στο Ηράκλειο.

Άγνωστοι δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και φορώντας κουκούλες επιτέθηκαν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα σε αστυνομικούς που ήταν υπηρεσία στην πλατεία 18 Άγγλων, στην παραλιακή λεωφόρου του Ηρακλείου.

Οι κουκουλοφόροι πετούσαν πέτρες με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε σταθμευμένα οχήματα ενώ ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς.

Ωστόσο το πρωί της Τρίτης οδηγήθηκαν στο Δικαστικό μέγαρο οι 8 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο κέντρο της πόλης που σημειώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, μετά το τέλος της πορείας που πραγματοποίησαν αναρχικοί, φοιτητικοί σύλλογοι και συλλογικότητες της πόλης.

heraklio-poreia-6-12-215-1536x1152

Οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να πετούν καρέκλες και να καίνε κάδους με αποτέλεσμα να προκαλέσουν την οργή και το μένος των πολιτών που βρίσκονταν για βόλτα στο κέντρο.
heraklio-poreia-6-12-21015-1536x727

Ωστόσο οι διοργανωτές της πορείας ισχυρίζονται ότι πρόκειται για προσχεδιασμένη επίθεση της αστυνομίας με σκοπό την διάλυση του αναρχικού μπλοκ και ότι το αναρχικό μπλοκ δεν απάντησε στην πρόκληση που θα δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις.
heraklio-poreia-6-12-212-728x1536

Διαφήμιση
Διαφήμιση