HomeHL-9Ν. Ανδρουλάκης για τον β’ γύρο: «Θα αγωνιστώ σαν να είναι μια νέα εκλογική μάχη»

Ν. Ανδρουλάκης για τον β’ γύρο: «Θα αγωνιστώ σαν να είναι μια νέα εκλογική μάχη»

Τι θα κάνει με τα οικονομικά βάρη του ΠΑΣΟΚ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για το στοίχημα του β΄ γύρου των εκλογών του ΚΙΝΑΛ και τη δική του στρατηγική μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο μεγάλος νικητής του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ

Όπως εκτίμησε, η μεγάλη συμμετοχή των ψηφοφόρων (270.000) δείχνει την τεράστια δυναμική που έχει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο «πρέπει να γίνει ένα κόμμα βάσης, με οργανώσεις και κοινωνικά δίκτυα. Το στοίχημα μου είναι το πολιτικό μας πρόγραμμα να οικοδομήσει τις συμμαχίες με τους πολίτες. Ένα κόμμα δηλαδή που θα ενοποιήσει δυνάμεις. Απεδείχθη ότι η ρίζα του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ ισχυρή στην κοινωνία», τόνισε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του OPEN και στην Πόπη Τσαπανίδου.

Ερωτώμενος για τις εκτιμήσεις για τον δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής, τόνισε ότι πρόκειται «για μια νέα εκλογική μάχη, και η πολιτική είναι γεμάτη εκπλήξεις. Θα αγωνιστώ με πολιτικό πολιτισμό όπως τώρα και όπως φέρθηκα θεσμικά με τους υπόλοιπους συνυποψηφίους, έτσι θα φερθώ και τώρα.

Θα αγωνιστώ σαν να ειναι μια νέα εκλογική μάχη, με στοχο να μη χαθεί η προίκα των 270.000 ψηφοφόρων και η παράταξη να βγει την επομενη Δεύτερα ακομα πιο ισχυρή».

Παράλληλα τάχθηκε υπέρ ενός debate με τον αντίπαλό του, Γιώργο Παπανδρέου. «Πρέπει να γίνει δημόσιος διάλογος με τα κριτήρια που είχαμε συμφωνήσει. Εύχομαι να συμφωνήσουμε στους όρους».

«Καλώ όλους του ψηφοφόρους να μου δώσουν την ευκαιρία να φτιάξω μια ισχυρη δημοκρτική παράταξη και ειμαι πεπεισμένος ότι αυτο το σχήμα θα ειναι νικηφόρο και στις επόμενες εκλογές», υπογράμμισε.

Τι θα κάνει με τα οικονομικά βάρη του ΠΑΣΟΚ

«Η δημοκρατική παράταξη επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει και θα είναι ένα κόμμα βάσης και όχι βαρώνων», επισήμανε.

Ερωτώμενος για τα οικονομικά βάρη του κόμματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε ότι ο ίδιος δεν φέρει ευθύνες για αυταά που έγιναν στο παρελθόν, «όμως θα το αντιμετωπίσουμε το θέμα και θα ζητήσουμε ρύθμιση με τους δανειστές με βάση τις οικονομικές μας δυνατότητες».

Σχετικά με το όραμα του κόμματος, ο νικητής του πρώτου γύρου απάντησε ότι «δεν θα παίξουμε ρυθμιστικό ρόλο στο πολιτικό γίγνεσθαι αλλά πρωταγωνιστικό, με καθαρό πρόγραμμα απέναντι στη δεξιά και τον ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά για τους ευάλωτους πολίτες. Τα άλλα δύο κόμματα δεν είναι γίγαντες απέναντι μας, κάνουν απλή διαχείριση. Εγώ δεν κρατάω ίσες αποστάσεις απέναντί τους, αφού είμαστε άλλα κόμματα», ξεκαθάρισε.

«Η σοσιαλδημοκρατία αντεπιτίθεται σε ολή την Ευρώπη, δεν βλεπω λόγο να μην γίνει και στην Ελλάδα αυτό», ανέφερε, δίνοντας έμφαση στην αντιμετώπιση των σημερινών προβλημάτων, με «καθαρές απαντήσεις».

Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε κάποιες συνιστώσες του προγράμματός του, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος: «Επαναφορά του ΕΚΑΣ, αύξηση του κατώτατου μισθού, προτάσεις αντιμετώπισης των ενεργειακών ανισοτήτων όπως π.χ η ευρεια χρήση φωτοβολταικων στις στέγες». «Να μιμηθούμε τις βέλτιστες πρακτικές των άλλων χωρών», κατέληξε.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση