HomeHL-9Επέτειος Γρηγορόπουλου: Πορεία με… επεισόδια στο Ηράκλειο

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Πορεία με… επεισόδια στο Ηράκλειο

Υπήρξαν προσαγωγές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επεισόδια μικρής έντασης πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο κατά τη διάρκεια της πορείας που άρχισε λίγο μετά τις 8 στο κέντρο της πόλης με αφορμή την συμπλήρωση των δεκατριών χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκαν ζημιές σε καταστήματα ενώ άγνωστοι πυρπόλησαν κάδους. Την ίδια ώρα η αστυνομία έχει προχωρήσει σε οχτώ προσαγωγές.

Επεισόδια και πετροπόλεμος στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Γρηγορόπουλο

Επεισόδια εκτυλίσσονται στα Εξάρχεια με τους διαδηλωτές να πετούν πέτρες κατά των αστυνομικών, βάζοντας φωτιές σε κάδους. Ολοκληρώθηκε, νωρίτερα, ειρηνικά η πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο όπως αναφέρει το protothema.gr.

Πριν από τις 20:30 αποκαταστάθηκε η κίνηση και οι δρόμοι γύρω από το κέντρο άνοιξαν.

Στα Προπύλαια συγκεντρώθηκε, λίγο μετά τις 18:00,  πλήθος κόσμου, 13 χρόνια μετά τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου.

Με πανό  οι συγκεντρωμένοι απέτισαν  φόρο τιμής στον αποθανόντα, ενώ η πορεία ξεκίνησε λίγο πριν από τις 19:00 με κατεύθυνση προς την Ομόνοια. Κατά τις 20:00 ολοκληρώθηκε η πορεία και οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια.

Απροσπέλαστο ήταν το κέντρο της Αθήνας, με ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις να έχουν τεθεί σε ισχύ. Κλειστές ήταν η Σταδίου, Πανεπιστημίου και όλοι οι κάθετοι δρόμοι γύρω από αυτές.

Η συμμετεχή στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο ήταν μεγάλη, καθώς συμμετείχαν πάνω από 5.000 άτομα, από οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, με την παρουσία της αστυνομίας να είναι ισχυρή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση