HomeHL-GreeceΓιάννης Οικονόμου: Αρχές του έτους τα εμβόλια για τα παιδιά 5-11 ετών

Γιάννης Οικονόμου: Αρχές του έτους τα εμβόλια για τα παιδιά 5-11 ετών

«Το χρονοδιάγραμμα εξαρτάται από πότε θα έχουμε στη διάθεση μας τα εμβόλια», εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τι είπε για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ και τις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες και στις αρχές του έτους προσδιόρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τη χρονική στιγμή που η χώρα μας θα παραλάβει τα ειδικά διαμορφωμένα εμβόλια για τα παιδιά από έως 11 ετών.

«Το χρονοδιάγραμμα εξαρτάται από πότε θα έχουμε στη διάθεση μας τα εμβόλια», τόνισε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι αυτά είναι μικρότερης δοσολογίας από αυτά για τις μεγαλύτερες ηλικίες.

Εδώ είμαστε τώρα κα παρακολουθούμε τα μεγέθη».
Όσον αφορά την επίσπευση του χρόνου πραγματοποίησης της τρίτης δόσης, σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός, παρακολουθώντας τα διεθνή δεδομένα, ζήτησε από την επιτροπή να εξετάσει το ενδεχόμενο να μειωθεί ο χρόνος αυτός από τους έξι μήνες, η επιτροπή συνεδρίασε και συμφώνησε».

Για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, ανέφερε ότι «η εκλογή αρχηγού στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι πολιτικό γεγονός που παρακολουθήσαμε με τη σημασία και το σεβασμό που αρμόζει σε τέτοιες περιπτώσεις. Η δημοκρατία αναδεικνύεται με τη συμμετοχή των πολιτών και είναι σημαντικό να μην μένουν κλειστά τα κόμματα.

Το ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος είναι ένα εσωτερικό ζήτημα, δεν παρεμβαίνουμε. Μέχρι το τέλος της τετραετίας η κάθε πολιτική δύναμη θα έχει τη δυνατότητα να καταθέσει τις προτάσεις της και οι πολίτες θα κρίνουν».

Ο κ. Οικονόμου, για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με την εκρηκτική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας για το τρίτο τρίμηνο, ανέφερε: «Είναι το αποτέλεσμα μιας σώφρονας και λελογισμένης οικονομικής πολιτική που στήριξε την κοινωνία στην περίοδο κρίσης.

Επιβεβαιώνει ότι η χώρα μας έχει όλες τις προοπτικές να διαγράψει πορεία ευημερίας και προκοπής που όλοι θα έχουν μέρισμα όταν τελειώσει η πανδημία».

Διαφήμιση
Διαφήμιση