HomeHL-9«Ουρές» στα εμβολιαστικά κέντρα της Κρήτης – 83% άνω των 20 έχει εμβολιαστεί

«Ουρές» στα εμβολιαστικά κέντρα της Κρήτης – 83% άνω των 20 έχει εμβολιαστεί

"Πετάει" το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Κρήτη - Αναλυτικά στοιχεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Κρήτη.

Το τελευταίο δεκαήμερο σημειώνεται εκρηκτική αύξηση στα ραντεβού τόσο για την πρώτη όσο και για την αναμνηστική δόση. Η εμβολιαστική κάλυψη στην Κρήτη πάει πάρα πολύ καλά. Σε κάποια εμβολιαστικά κέντρα έχουμε διπλάσια ραντεβού εν σχέση με το πρώτο εικοσαήμερο του Νοεμβρίου και τον Οκτώβριο ενώ σε άλλα εμβολιαστικά κέντρα όπως η Μονάδα Υγείας Ηρακλείου καταγράφονται μέχρι και τριπλάσια ραντεβού.

Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου και συγκεκριμένα στις 25 και 26 «είχαμε πάνω από 5.000 εμβολιασμούς σε όλο το νησί» ενώ «στις 27 και 28 Νοεμβρίου ξεπεράσαμε τα 4.000 εμβόλια στην Κρήτη», σύμφωνα με όσα αναφέρει στο cretapost η κα. Λένα Μπορμπουδάκη, Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Συντριπτικό ποσοστό εμβολιασμών στην Κρήτη

«Αρκετός κόσμος δεν είχε μπει σε διαδικασία εμβολιασμού και πλέον ξεκινά είτε με το μονοδοσικό είτε με Pfizer», σημειώνει η κα. Μπορμπουδάκη και συνεχίζει λέγοντας «συνολικά έχουν γίνει περισσότερες από 75.000 αναμνηστικές δόσεις εμβολίων στην Κρήτη ενώ γίνονται και εκατοντάδες πρώτες δόσεις».

Σε επίπεδο Κρήτης αξίζει να σημειωθεί ότι «έχει εμβολιαστεί το 65% του γενικού πληθυσμού και είμαστε μέσα στις πρώτες υγειονομικές περιφέρειες ενώ έχει εμβολιαστεί το 83% από 20 ετών και άνω, ένα ποσοστό πάρα πολύ υψηλό ποσοστό σε σχέση με άλλες Υγειονομικές Περιφέρειες» αναφέρει η Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ.

Μετάλλαξη Όμικρον και συμβουλές με το «βλέμμα» στα Χριστούγεννα

Καθησυχαστική εμφανίζεται προς τους όλους τους κρητικούς και συμπολίτες της η κα. Μπορμπουδάκη σε ό,τι αφορά τη μετάλλαξη Όμικρον, κρούσμα της οποίας εμφανίστηκε τις τελευταίες ημέρες και στην Κρήτη ενώ έχει σημάνει συναγερμός σε όλο τον κόσμο και έχει γίνει αιτία κάποιες χώρες όπως το Ισραήλ ή η Αυστρία να κλείσουν τα σύνορά τους προς τις χώρες της νότιας Αφρικής.

«Λόγω της μετάλλαξης Όμικρον όσο πιο σύντομα προχωρήσουμε στον εμβολιασμό τόσο θωρακίζουμε και τον εαυτό αλλά σίγουρα και τους γύρω μας. Μια και έρχονται γιορτινές ημέρες, και σίγουρα οι κοινωνικές συναναστροφές θα πολλαπλασιαστούν, καλό είναι να σκεφτούμε σοβαρά τον εμβολιασμό μας ώστε να μην έχουμε απώλειες ούτε στο Σύστημα Υγείας αλλά ούτε και σε φίλους ή γνωστούς».

Τέλος η Διοικήτρια της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης υπενθυμίζει με ηρεμία και αγάπη ότι όλοι βρισκόμαστε στο έλεος της πανδημίας και κινδυνεύουμε να κολλήσουμε αλλά και να μεταδώσουμε τον ιό ακόμα και οι εμβολιασμένοι. Όμως αυτό το δεδομένο μας προτρέπει να το χρησιμοποιήσουμε ως κίνητρο για μεγαλύτερη προσοχή και τήρηση των υγειονομικών κανόνων και όχι ως αφορμή ή δικαιολογία για χαλάρωση ή άρνηση της επιστήμης.

Συγκεκριμένα αναφέρει «και ένας εμβολιασμένος πρέπει να προσέχει να μη νοσήσει γιατί ο εμβολιασμός λειτουργεί προστατευτικά, αν δεν τηρούνται τα μέτρα μπορεί και να μεταδόσει και να νοσήσει».

Στατιστικά δεδομένα εμβολιασμού στην Κρήτη, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ:

emvolia_ emvolia_hania emvolia_irakleio emvolia_lasithi emvolia_rethymno

Τέλος σύμφωνα με τον πίνακα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, η Κρήτη εμφανίζεται στην τελευταία θέση μεταξύ των Υγειονομικών Περιφερειών όλης της Ελλάδας στους θανάτους από τη νόσο covid19.

thanatoicovid

Διαφήμιση
Διαφήμιση