HomeHL-TOPΕκλογές ΚΙΝΑΛ: Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν – Τα εκλογικά τμήματα στην Κρήτη

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν – Τα εκλογικά τμήματα στην Κρήτη

Ποια έγγραφα να έχετε μαζί σας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εφτασε η ώρα για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Άνοιξαν στις 7 το πρωί οι κάλπες για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής.

Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν

Στις εκλογές ψηφίζουν τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής και όσοι εγγραφούν μέλη ή φίλοι κατά την ημέρα της ψηφοφορίας.

Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός την ημέρα των εκλογών και καθυστερήσεις για την συμπλήρωση της αίτησης εγγραφής μέλους ή φίλου η αίτηση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Κινήματος Αλλαγής και συνίσταται για όσους δεν είναι μέλη του Κινήματος η εκτύπωσή της και η συμπλήρωσή της πριν προσέλθουν οι ψηφοφόροι στα εκλογικά τμήματα.

Όσοι είναι γεννηθέντες έως 31/12/2004 είναι εγγεγραμμένοι στους Εθνικούς Εκλογικούς Καταλόγους και ο χειριστής του tablet πληκτρολογώντας τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτεί το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών αναζητά τον εκλογικό αριθμό με τον οποίο και πιστοποιείται ο ψηφοφόρος.

Όσοι είναι γεννηθέντες το 2005 (είναι δηλαδή 16 ετών) για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου θα πρέπει εκτός από την ταυτότητα και την αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν υποχρεωτικά και εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ.

Για την ταυτοποίησή του μπορούν να χρησιμοποιηθούν

αστυνομική ταυτότητα,

διαβατήριο ή/και

δίπλωμα οδήγησης.

3 ευρώ καταθέτουν οι ψηφοφόροι

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ «για την κάλυψη των εξόδων της εκλογικών διαδικασιών υποχρεωτικά όλοι οι ψηφοφόροι καταθέτουν το ποσό των 3 ευρώ (την 5η Δεκεμβρίου μόνο)  το οποίο εισπράττεται από το Γραμματέα της Εφορευτικής Επιτροπής».

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Πότε αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα

Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται περίπου μία ώρα αφότου κλείσουν οι κάλπες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις από κομματικούς παράγοντες και την ΕΔΕΚΑΠ, ενδέχεται να υπάρχει μία σαφέστερη εικόνα για το αποτέλεσμα γύρω στις 9 μ.μ., εκτός και αν η διαφορά είναι μικρή μεταξύ των δύο ή τριών πρώτων υποψηφίων.

Πού θα ψηφίσουν οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ

Οι 6 υποψήφιοι για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τις προεκλογικές τους εκστρατείες το Σάββατο, θα ψηφίσουν την Κυριακή στα ακόλουθα εκλογικά τμήματα:

Ο Ανδρέας Λοβέρδος στο 2ο ΚΑΠΗ Mεταμόρφωσης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο Δημοτικό Αθλητικό και Πνευματικό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης

Ο Παύλος Γερουλάνος στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων

Ο Γιώργος Παπανδρέου στο Παλαιό Δημαρχείο Ταύρου

Ο Παύλος Χρηστίδης στο 22ο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αθηναίων

Ο Χάρης Καστανίδης στο Ε’ Διαμέρισμα της Δημοτικής Κοινότητας στη Θεσσαλονίκη.

Πού ψηφίζουμε στην Κρήτη

kinal_eklogika_kentra

kinal_eklogika_kentra2

kinal_eklogika_kentra3

kinal_eklogika_kentra4

kinal_eklogika_kentra5

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση