HomeΕΛΛΑΔΑΠάπας: Χωρίς την Ελλάδα, η Ευρώπη και ο κόσμος δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα

Πάπας: Χωρίς την Ελλάδα, η Ευρώπη και ο κόσμος δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα

Ύμνοι Ποντίφικα για την Ελλάδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πάπα Φραγκίσκου, στη μεγάλη αίθουσα των δείπνων του προεδρικού Μεγάρου.

Ο Ποντίφικας έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο στις 12:05 με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τον υποδέχεται στο κεφαλόσκαλο του Μέγαρο.

Μετά την τελετή υποδοχής του Ποντίφικα ακολούθησε εθιμοτυπική επίσκεψη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο προσωπικό της γραφείο, και στη συνέχεια ο Πάπας είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στον πρώτο όροφο του Μεγάρου.

Ο Πάπας στην ομιλία του είπε μεταξύ άλλων:

Είναι τιμή να βρίσκομαι σε αυτή την ένδοξη πόλη

Έρχομαι ως προσκυνητής σε αυτά τα χώματα.

Χωρίς την Ελλάδα, χωρίς την Αθήνα, η Ευρώπη και ο κόσμος δεν θα ήταν αυτή που είναι σήμερα, θα ήταν λιγότερο σοφή

Σήμερα όχι μόνο στη Γηραιά Ήπειρο, υπάρχει μία υποχώρηση της Δημοκρατίας

Νωρίτερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ομιλία της είπε «Με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση σας υποδέχομαι», και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο του Πάπα Φραγκίσκου και στην προσφορά στον πλησίον αλλά και τη βαθιά κοινωνική ευαισθησία που χαρακτηρίζει το πολύτιμο έργο του.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για την πανδημία, σημειώνοντας πως η προοπτική του εμβολιασμού σε όλο τον πλανήτη ανάγεται στο πιο μεγάλο ζήτημα δικαιοσύνης. Αναφέρθηκε ακόμη στην κλιματική αλλαγή, αλλά και στην Αγία Σοφία και ευχαρίστησε τον Πάπα για τη θέση που πήρε για το θέμα.

Τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας υποδέχθηκε στο κεφαλόσκαλο του Μεγάρου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στη συνέχεια, στο εσωτερικό του Μεγάρου, έγινε ανάκρουση των εθνικών ύμνων Βατικανού και Ελλάδος.

Μετά την τελετή υποδοχής του Ποντίφικα ακολούθησε εθιμοτυπική επίσκεψη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο προσωπικό της γραφείο, και στη συνέχεια συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στον πρώτο όροφο του Μεγάρου.

Το πρόγραμμα του Πάπα στην Ελλάδα

12:00 Τελετή υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο.

12:15 Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο προσωπικό της γραφείο.

12:30 Συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Προεδρικό Μέγαρο.

12:45 Συνάντηση με εκπροσώπους των Αρχών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Διπλωματικού Σώματος στο Προεδρικό Μέγαρο.

16:00 Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

16:30 Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και του Πάπα Φραγκίσκου και των ακολουθιών τους στην Αίθουσα του Θρόνου, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

17:15 Συνάντηση με τους Επισκόπους, Ιερείς, μέλη Μοναχικών Ταγμάτων και της Αφιερωμένης Ζωής, Ιεροσπουδαστές και Κατηχητές της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου των Καθολικών.

18:45 Ιδιωτική συνάντηση με τα μέλη της Αδελφότητος του Ιησού στην Αποστολική

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση