HomeΕΛΛΑΔΑΑγωνία για δέκα γυναίκες στο Ιπποκράτειο που γέννησαν πρόωρα λόγω κορωνοϊού

Αγωνία για δέκα γυναίκες στο Ιπποκράτειο που γέννησαν πρόωρα λόγω κορωνοϊού

Οι τρεις διασωληνωμένες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δέκα ανεμβολίαστες γυναίκες που τους πήραν τα παιδιά με καισαρική νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων οι τρεις διασωληνωμένες. Πρόκειται για γυναίκες οι οποίες γέννησαν πρόωρα, καθώς είχαν προβληθεί από τον κορωνοϊό και είχαν φοβηθεί να κάνουν το εμβόλιο.

Ανάμεσα σε αυτές, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, είναι και μια 41χρονη γυναίκα που εισήχθη στο νοσοκομείο στις 30 Νοεμβρίου, η ακτινογραφία θώρακα της οποίας σοκάρει καθώς οι πνεύμονές της υπολειτουργούν.

Οι υπόλοιπες 7, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, βρίσκονται σε απλές κλίνες ενώ στη ΜΕΘ νεογνών νοσηλεύονται 4 βρέφη με κορωνοϊό, το ένα από τα οποία χρειάζεται μερική υποστήριξη για να αναπνέει.

akti

Σοκάρει η ακτινογραφία της εγκύου που γέννησε πρόωρα

Η ακτινογραφία θώρακος της ανεμβολίαστης εγκύου που γέννησε πρόωρα εξαιτίας του κορωνοϊού σοκάρει. Η μητέρα είναι διασωληνωμένη, με μόνο τον μισό από κάθε πνεύμονα να λειτουργεί. Το βρέφος νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη.

Αγωνία για 10 γυναίκες στο Ιπποκράτειο που γέννησαν πρόωρα λόγω κορωνοϊού

«Για να σωθεί η μητέρα προχωρούμε σε πρόωρη γέννα. Οπότε το παιδί θα υποστεί όλες τις συνέπειες του πρόωρου τοκετού προς όφελος της μαμάς», λένε οι γιατροί.

«Υπάρχει ένα κλίμα αμφισβήτησης, δυσπιστίας για το εμβόλιο. Θέλω να ευαισθητοποιήσω τι έγκυες γυναίκες. Να γνωρίζουν ότι κινδυνεύουν πραγματικά να νοσήσουν από μια σοβαρή πνευμονία και να γεννήσουν πρόωρα, με ό,τι αυτό σημαίνει για το παιδί. Ο εμβολιασμός στις έγκυες είναι απόλυτα ασφαλής», λέει ο Κώστας Σαραφίδης, νεογνολόγος στο Ιπποκράτειο.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση