HomePost ItΒ. Κεγκέρογλου για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Β. Κεγκέρογλου για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Δήλωση του γραμματέα της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, ο Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου έκανε τη παρακάτω δήλωση:

« Η 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, υπενθυμίζει τον καθημερινό αγώνα  ώστε τα Άτομα  με Αναπηρία να έχουν ίσες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Η ενσωμάτωση των δικαιωμάτων όλων των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις πολιτικές, τα μέτρα ανάκαμψης και μετριασμού για την προστασία των ατόμων με αναπηρίες από την κρίση υγείας όπως την κρίση του COVID-19, η ίση πρόσβαση για άτομα με αναπηρία σε υγειονομική περίθαλψη, απασχόληση, δημόσιες συγκοινωνίες, στέγαση καθώς και η υλοποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη του πιλοτικού προγράμματος της ΕΕ για την κάρτα αναπηρίας, το οποίο επιτρέπει την αμοιβαία αναγνώριση των αναπηριών σε ορισμένες χώρες της ΕΕ αποτελούν μια φιλόδοξη στρατηγική της ΕΕ για την επόμενη δεκαετία, στοχευμένη ακριβώς στις ανάγκες της καθημερινότητας των Ατόμων με Αναπηρία.

Το ΠΑΣΟΚ ως Κυβέρνηση αντιμετώπισε παθογένειες ετών, ενώ το Κίνημα Αλλαγής, ως η ιστορική συνέχεια του ΠΑΣΟΚ, είναι προσηλωμένο σταθερά στην αρχή της κοινωνικής ισότητας, της αλληλεγγύης  αλλά και στον αγώνα για διεύρυνση της κατοχύρωσης των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία.

Σήμερα υπάρχουν οι προϋποθέσεις και θα αγωνιστούμε ώστε η χώρα μας  να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις προς όφελος όχι μόνο των Ατόμων με Αναπηρίες αλλά όλης της  κοινωνίας διότι το  ζήτημα των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία  είναι θέμα  Δημοκρατίας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Κοινωνικής Συνοχής».

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση