HomeΕΛΛΑΔΑΝέα μέτρα: Δωρεάν self test για όλους τους ενήλικους ενόψει Χριστουγέννων, πότε θα γίνεται η διάθεση

Νέα μέτρα: Δωρεάν self test για όλους τους ενήλικους ενόψει Χριστουγέννων, πότε θα γίνεται η διάθεση

Τα τεστ θα διατίθενται από την ερχόμενη Δευτέρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δωρεάν self-tests θα μπορεί να προμηθευτεί κάθε ενήλικος, εμβολιασμένος και μη, στο διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου του 2021 και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου του 2022, προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά του ιού την περίοδο των εορτών,Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Οπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, από την ερχόμενη Δευτέρα θα διατίθενται δωρεάν self tests για όλους τους ενήλικους πολίτες, ώστε να ελεγχθούν το διάστημα μεταξύ 6 και 12 Δεκεμβρίου.

Το μέτρο δεν είναι υποχρεωτικό και στοχεύει στο να γίνει η καλύτερη δυνατή καταγραφή της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα πριν από τα Χριστούγεννα. Θα επαναληφθεί δε την εβδομάδα μετά την Πρωτοχρονιά.

Πότε και πώς θα δοθούν τα self tests

Το πρώτο self test θα δοθεί από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου, ενώ το δεύτερο θα δοθεί από τις 3 έως και τις 7 Ιανουαρίου 2022. Σημαντικό προς αναφορά είναι το γεγονός πως όλοι οι πολίτες μπορούν να τα προμηθευτούν, ανεξάρτητα από το αν έχουν εμβολιαστεί ή τις δόσεις εμβολίου που έχουν κάνει.

Τα self tests μπορεί να τα προμηθεύεται ο κάθε πολίτης με την επίδειξη του ΑΜΚΑ του.

Η διάθεση των δωρεάν self tests πρόκειται να βοηθήσει στην ιχνηλάτηση κρουσμάτων, κυρίως ασυμπτωματικών, καθώς διανύουμε μια περίοδο που τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία. Επιπλέον, η νέα μετάλλαξη Omicron δυσχεραίνει την κατάσταση.

Την ίδια ώρα ,η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Βάνα Παπαευαγγέλου, παρότρυνε χθες τους πολίτες και κατά τη διάρκεια των γιορτών να ελέγχονται συστηματικά με self test πριν από τη συμμετοχή τους σε οποιαδήποτε κοινωνική συνάθροιση.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση