HomePost ItΣωκράτης Βαρδάκης: «Είναι πια καιρός να δείξουμε όλοι μας λίγη παραπάνω ενσυναίσθηση»

Σωκράτης Βαρδάκης: «Είναι πια καιρός να δείξουμε όλοι μας λίγη παραπάνω ενσυναίσθηση»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, στέλνει το ακόλουθο μήνυμα:
«Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία σήμερα. Κάθε χρόνο η μέρα αυτή συνοδεύεται από σημαντικές δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για θέματα που άπτονται των ατόμων με αναπηρία. Ωστόσο, το ερώτημα είναι, αρκεί μία ημέρα;
Όταν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βιώνουν κάποιας μορφής αναπηρία σωματική, νοητική ή ψυχική, όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναγνωρίζει την αναπηρία ως ένα παγκόσμιο ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προτεραιότητα ανάπτυξης, όταν μόνο στη χώρα μας το 10% του γενικού πληθυσμού έχει κάποιου είδους αναπηρία, τότε όχι, δεν αρκεί μία ημέρα.
Ο αγώνας για να διασφαλιστούν τα ίσα δικαιώματα για όλους, για την εξάλειψη των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού, είναι και πρέπει να είναι διαρκής και καθημερινός.
Η πολιτεία με τον σχεδιασμό και τις υποδομές της και ο καθένας από μας με τη στάση του, οφείλουμε στην πράξη να προάγουμε την πλήρη και ισότιμη συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρίες στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή και να διευκολύνουμε την προσβασιμότητα των ατόμων στο περιβάλλον (φυσικό, δομημένο, ηλεκτρονικό, διοικητικό).
Πριν παρκάρουμε σε μια αναπηρική θέση με alarm, πριν κλείσουμε μία ράμπα, ας αναλογιστούμε πόσο δυσκολεύουμε τη ζωή ενός συμπολίτη μας και ας συνειδητοποιήσουμε επιτέλους, πόσο εύκολα και τυχαία μπορείς να βρεθείς από τη θέση αυτού που έχει τη δυνατότητα να επιλέξει να μην παρκάρει στη θέση ΑμεΑ, στη θέση αυτού που το δικαιούται. Είναι πια καιρός να δείξουμε όλοι μας λίγη παραπάνω ενσυναίσθηση».

Σωκράτης Βαρδάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση