HomeHL-CultureΤο κάστρο Χόγκουαρτς έγινε τούρτα για να γιορτάσει τα 20 χρόνια των ταινιών του Χάρι Πότερ

Το κάστρο Χόγκουαρτς έγινε τούρτα για να γιορτάσει τα 20 χρόνια των ταινιών του Χάρι Πότερ

Με πλάτος 183 εκ., ύψος 152 εκ. και βάρος 100 κιλά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Χάρι Πότερ γιορτάζει φέτος την 20ή επέτειο από την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας. Μικροί και μεγάλοι ακολουθούν με μανία τις δράσεις του νεαρού μάγου και ειδικά φέτος που κλείνει 20 χρόνια οι εκπλήξεις δεν σταματούν.

Σε αυτό το κλίμα δημιουργήθηκε και η τούρτα αφιέρωμα στο Χόγκουαρτς. Με πλάτος 183 εκ., ύψος 152 εκ. και βάρος 100 κιλά η τούρτα αποκαλύφθηκε στην περιοδεία στούντιο της Warner Bros στο Leavesden του Γουότφορντ, όπου γυρίστηκε το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας.

Χρειάστηκαν 320 ώρες για να δημιουργηθεί και έγινε με vegan friendly υλικά. Η τούρτα δωρήθηκε στο One Vision, μια τοπική φιλανθρωπική οργάνωση που είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση της επισιτιστικής φτώχειας και θα διανεμηθεί σε μειονεκτούσες και οικογένειες με ανάγκη.

Ο Enoch Kanagaraj, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της One Vision, δήλωσε: «Εκατοντάδες χρήστες των υπηρεσιών μας και βασικοί εργαζόμενοι θα χαρούν να λάβουν ένα κομμάτι».

Το γλυκό δημιουργήθηκε από την καλλιτέχνιδα και γλύπτρια τουρτών Michelle Wibowo, η οποία είπε σχετικά: «Δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο συναρπαστική αποστολή για έναν γλύπτη τούρτας από το να ζωντανέψει μια από τις πιο διάσημες και μαγικές κατασκευές που είχα ποτέ φανταστεί, οπότε ως θαυμαστής του Χάρι Πότερ άδραξα την ευκαιρία να ζωντανέψω το Χόγκουαρτς σε τούρτα. Αυτή ήταν αναμφίβολα η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας μου και περιελάμβανε πολλές ώρες δουλειάς, αλλά άξιζε τον κόπο».

Οι θαυμαστές του Χάρι Πότερ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις πρώτες φέτες στο τραπέζι που θα αναγνωρίσουν εύκολα οι θαυμαστές από τη Μεγάλη Αίθουσα στις ταινίες.

Η Michelle Wibowo σκέφτηκε για πρώτη φορά την ιδέα τον περασμένο Μάρτιο και άρχισε να μελετά την αρχιτεκτονική του Hogwarts, το οποίο έχει φιλοξενήσει πολλές επικές περιπέτειες και μάχες και έχει παρουσιαστεί σε εννέα ταινίες μέχρι σήμερα.

Ξεκίνησε σκιαγραφώντας το κάστρο από διάφορες φωτογραφίες και το πραγματικό μοντέλο που παρουσιάστηκε στο Studio Tour, προτού κατασκευάσει τη δομή σε δέκα διαφορετικά τμήματα.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση