HomeΕΛΛΑΔΑΧρηματιστηριακές: Παραμένει στην πρώτη θέση η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ

Χρηματιστηριακές: Παραμένει στην πρώτη θέση η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ

Στην πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2021

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, ελληνικών και ξένων, διατηρεί η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ για τρίτο συνεχόμενο μήνα, με μερίδιο αγοράς 24,3% τον Νοέμβριο και 20% στο ενδεκάμηνο.

 Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η αθροιστική αξία των συναλλαγών της εταιρείας τον μήνα που μόλις τελείωσε, ανήλθε σε 875,22 εκ.ευρώ και διατήρησε την Πειραιώς ΑΕΠΕΥ στην πρώτη θέση, όπως άλλωστε και για την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου όπου η αξία των συναλλαγών υπερέβη τα 6,6 δισ.ευρώ.
Η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ ενισχύει σταθερά το μερίδιό της στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά και από το 10% του 2017, υπερέβη το 17% το 2019 και το 19% το 2020, κατακτώντας και τις δύο χρονιές την πρώτη θέση, ενώ κινείται στο 20% λίγο πριν την εκπνοή του έτους, παραμένοντας η βασική επιλογή των ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τις συναλλαγές τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου, στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Εurobank Equities με μερίδιο 18,53% και στην τρίτη, η Euroxx Χρηματιστηριακή, με μερίδιο αγοράς 11,45%.

«Συνοδευτικό Υλικό»

Διαφήμιση
Διαφήμιση