HomeHL-9Κρούσματα κορωνοϊού σε μοναστήρια στα Χανιά

Κρούσματα κορωνοϊού σε μοναστήρια στα Χανιά

Κλειστή η Μονή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κρούσματα κοροναϊού σε δύο Ιερές Μονές στα Χανιά φαίνεται πως έχουν παρουσιαστεί τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Parakritika.gr, στη μία περίπτωση έχει νοσήσει μία μοναχή, αλλά με βάση τις ίδιες πηγές και λαϊκοί, με συνέπεια η Μονή να έχει κλείσει επί του παρόντος εδώ και τέσσερις ημέρες και να μην δέχεται κόσμο.

Η μοναχή που είναι θετική στον κοροναϊό έχει ήπια συμπτώματα της νόσου και δεν έχει χρειαστεί προς το παρόν να νοσηλευτεί.

Η Μονή θα παραμείνει κλειστή και τις επόμενες δέκα ημέρες, τηρώντας απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στη δεύτερη περίπτωση που τέθηκε εν γνώσει του Parakritika.gr αναφέρεται ότι υπάρχουν κρούσματα κοροναϊού σε μοναχούς σε έτερη Μονή των Χανίων.

Ωστόσο, επίσημη πληροφόρηση δεν υπάρχει, ούτε καν προς την Μητρόπολη! Το μόνο στοιχείο που έχει γίνει γνωστό είναι πως καλόγεροι της Μονής βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες στο εξωτερικό, προκειμένου να είναι παρόντες σε χειροτονία μοναχού. Είναι δε άγνωστο αν κόλλησαν τον ιό εκεί και κατόπιν επέστρεψαν στα Χανιά.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζουν να δίνουν την δική τους μάχη στο Νοσοκομείο Χανίων οι δύο ιερείς που νοσηλεύονται με κοροναϊό. Η κατάσταση μάλιστα του ενός κρίνεται πιο σοβαρή, καθώς έχει υποκείμενα νοσήματα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση