HomeHL-9Στο Φανάρι τρεις μητροπολίτες της Κρήτης

Στο Φανάρι τρεις μητροπολίτες της Κρήτης

Ευγένιος, Γεράσιμος και Κύριλλος στην Κωνσταντινούπολη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επίσημη Αντιπροσωπεία της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης μετέβη στην Κωνσταντινούπολη στις 30 Νοεμβρίου 2021 για την εορτή του Αποστόλου Ανδρέου, ιδρυτού της Μητρός Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, και μετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Φανάρι, με αφορμή την ετήσια Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η Αντιπροσωπεία, αποτελουμένη από τους Σεβ. Μητροπολίτες Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο, ως Πρόεδρο, και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο ως Μέλη, έγινε δεκτή από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, μετά το επίσημο γεύμα.

Τον Πρώτο της υπ᾽ ουρανόν Ορθοδοξίας προσφώνησε κατάλληλα με θερμούς λόγους ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος, μεταφέροντας τα φιλογενή αισθήματα αγάπης και αφοσιώσεως όλων των Κρητών προς την Πατριάρχη του Γένους, που φέτος συμπλήρωσε τριάντα χρόνια ευκλεούς και καλλίκαρπης Πατριαρχίας στο πηδάλιο της Μητρός Εκκλησίας, ως ο μακροβιότερος Πατριάρχης στην Εκκλησιαστική Ιστορία.

Ο Παναγιώτατος αντιφώνησε εκφράζοντας τις ολόθερμες ευχαριστίες του, τις προσωπικές και της Μητρός Εκκλησίας για την αγάπη και αφοσίωση που τρέφει η θυγατέρα Εκκλησία Κρήτης προς τον πρόσωπό του και τον Οικουμενικό Θρόνο και εξουσιοδότησε την Αντιπροσωπεία να μεταφέρει σε όλους τους Κρήτες, τους Σεβ. Αρχιερείς, τις Μοναχικές Αδελφότητες, τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή λαό, τις ευχές και τις ευλογίες της Μητρός Εκκλησίας για ειρήνη, αγάπη, πρόοδο και ευημερία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση