HomeHL-9Νίκος Ανδρουλάκης: Το δίλημμα στην κάλπη θα είναι ανανέωση ή ανακύκλωση

Νίκος Ανδρουλάκης: Το δίλημμα στην κάλπη θα είναι ανανέωση ή ανακύκλωση

Πλήθος κόσμου στην ομιλία του υποψηφίου προέδρου του ΚΙΝΑΛ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Από το Ηράκλειο ξεκινά η νέα εποχή για την δημοκρατική παράταξη του ΚΙΝΑΛ», ανέφερε κατά την σημερινή του ομιλία στο κινηματοθέατρο Αστόρια, ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Από νωρίς στο κινηματοθέατρο Αστόρια είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου για να δηλώνει την στήριξή του στην υποψηφιότητα του Κρητικού, Νίκου Ανδρουλάκης.

6

Ο Κρητικός ευρωβουλευτής κατά την ομιλία του τόνισε πως η υποψηφιότητά του έχει σκοπό να σηματοδοτήσει μία νέα αρχή στο Κόμμα το οποίο δεν θα κλείνει το… μάτι ούτε στη ΝΔ ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «δεν μπορεί να κάνει ούτε κυβέρνηση ούτε αντιπολίτευση» λέγοντας πως το ΚΙΝΑΛ θα έχει ως στόχο να σπάσει τον φόβο και να «ορθωθεί η πραγματική δημοκρατική παράταξη».

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «δεν τον ενδιαφέρει η κατανομή του πλούτου προς τα κάτω αλλά προς τα πάνω» ενώ τον κατηγόρησε τον μεν Μητσοτάκη για αβελτηρία και τον δε Τσίπρα για ανεπάρκεια.

«Στις 5 και 12 του Δεκέμβρη αλλάζουμε σελίδα για ένα λαμπρό μέλλον. Το μέλλον που αξίζει στον ελληνικό λαό. Για κάτι διαφορετικό, δεν μας αξίζει η σημερινή διχόνοια, η μιζέρια η απαξίωση», τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής

5

Μία μέρα μετά το debate των υποψήφιων αρχηγών του ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης πραγματοποίησε προεκλογική ομιλία στο Ηράκλειο της Κρήτης υπό την παρουσίας πλήθους μελών του κόμματος. Τον υποψήφιο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής προλόγισε κατόπιν προσωπικής του επιθυμίας η δασκάλα του η οποία μίλήσε συγκινημένη για τον άλλοτε μαθητή της.

3

Ο κ. Ανδρουλάκης ενόψει των εκλογών είπε ότι «στις 5 και 12 του Δεκέμβρη αλλάζουμε σελίδα για ένα λαμπρό μέλλον. Το μέλλον που αξίζει στον ελληνικό λαό. Για κάτι διαφορετικό, δεν μας αξίζει η σημερινή διχόνοια, η μιζέρια η απαξίωση.

Δεν μας αξίζει να είμαστε μια χώρα χαμένων ευκαιριών ενός στείρου δικομματισμού που γέννησαν τα μνημόνια και η οικονομική κρίση» ενώ ανέφερε ότι το ζητούμενο δεν είναι μια προσωπική στόχευση αλλά μια συλλογική προσπάθεια.

«Η προσπάθεια δεν είναι προσωπική αλλά είναι εθνική. Να υπάρξει το κόμμα της δημοκρατικής παράταξης με τις ιδέες τις σύγχρονες της εθνικής συνεννόησης του ρεαλισμού και της προόδου ως απάγκιο ως ασφάλεια μακροπρόθεσμη για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

2

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δήλωσε υπερήφανος για την ιστορία του ΠΑΣΟΚ και την προσφορά της παράταξης «παρά τα λάθη που έγιναν» όπως τόνισε, ενώ αναφέρθηκε και στην Φώφη Γεννηματά για την οποία είπε ότι σε δύσκολους καιρούς κράτησε ενωμένη την παράταξη.

Σε ότι αφορά τα σενάρια περί συνεργασιών και συγκυβερνήσεων ο κ. Ανδρουλάκης κατά την ομιλία του ανέφερε πως «με την γέφυρα που έχει κάνει ο κ. Μητσοτάκης με το ΛΑΟΣ είναι έτοιμος να συγκυβερνήσει με τον Βελόπουλο, δεν χρειάζεται εμείς να ξαναπαίξουμε τέτοια παιχνίδια.

261659317_2106434506198774_612302931899453247_n

Δεν θα γίνουμε αποκούμπι σε αυτή την πολιτική η οποία δεν βοηθάει τους πολλούς αλλά τους λίγους» ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης, απαντώντας και σε σενάρια συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ.

«Προοδευτική συμμαχία είναι με αυτούς που ήταν με τον Καμμένο πέντε χρόνια; Με αυτούς που μιλούσαν για τους αρμούς των θεσμών και της δημοκρατίας;

Με αυτούς που προσπάθησαν να στήσουν ένα δημοψήφισμα που δίχασε απολύτως τον ελληνικό λαό, πρώτη φορά μετά από δεκαετίες και δημιούργησε νέα προβλήματα δημοσιονομικά στη χώρα;» πρόσθεσε κατά την ομιλία του ο κ. Ανδρουλάκης.

4Νίκος Ανδρουλάκης: Το δίλημμα στην κάλπη θα είναι ανανέωση ή ανακύκλωση

«Η Κρήτη ήταν η ψυχή του ΠΑΣΟΚ και θα ξαναγίνει η ψυχή του ΠΑΣΟΚ. Από αυτόν εδώ τον τόπο, από το Δημοκρατικό Ηράκλειο, θα ξεκινήσει η νέα πορεία για τη μεγάλη επιστροφή της παράταξής μας», είπε ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε μεγάλη συγκέντρωση με παλμό στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου τα μέλη και οι φίλοι της Παράταξης κατέκλυσαν τον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο.

Ο κ. Ανδρουλάκης προέταξε το τρίπτυχο της ανανέωσης, ενότητας και αυτονομίας, ως βασική προϋπόθεση για να μεγαλώσει η παράταξη: «Υπάρχουν τρία κομματικά παραδείγματα που επέλεξαν ιστορικά την επιβίωση ή τον αφανισμό τους. Τα δύο πρώτα επέλεξαν την ανανέωση και όχι την ανακύκλωση.

Την ανανέωση επέλεξαν οι Πορτογάλοι με έναν ηλικιωμένο άνθρωπο αλλά φρέσκο στην πολιτική, τον δήμαρχο της Λισαβόνας που ούτε αυτός ήταν βουλευτής, τον Κόστα. Εκεί που πήγε αυτό το κόμμα να καταστραφεί, σήμερα είναι το ισχυρότερο κόμμα στην Ευρώπη.

Ο Σάντσεθ στην Ισπανία, ένας νέος άνθρωπος που ούτε αυτός ήταν βουλευτής, πήρε το κόμμα και το έχει κάνει κυβέρνηση. «Υπάρχει όμως και το Γαλλικό κόμμα, του Μιτεράν, ένα ιστορικό κόμμα, το οποίο πήρε αποφάσεις ανακύκλωσης, με αποτέλεσμα να αφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη και να δώσει τη θέση του στο κόμμα του Μακρόν. Εμείς θα είμαστε με την ανανέωση, με την αλλαγή, ή με την ανακύκλωση;», αναρωτήθηκε.

Δεύτερο στοιχείο σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη που θα εξασφαλίσει την αναγέννηση της παράταξης, είναι η ενότητα. «Ήμασταν πάντα στο κέντρο της παράταξης αλλά στο περιθώριο της εξουσίας κι αυτό είναι μια πολιτική παρακαταθήκη.

Μείναμε στα δύσκολα και πολλές φορές νιώσαμε ότι απολογούμαστε για τάγματα στα οποία δεν είχαμε καμία ευθύνη. Εμείς λοιπόν μπορούμε να εκφράσουμε καλύτερα την ενότητα, όχι μόνο γιατί μείναμε στα δύσκολα, αλλά επειδή εκφράζουμε καλύτερα μια σοσιαλδημοκρατική ιδεολογία χωρίς να λοξοκοιτάζουμε στα δεξιά και αριστερά συστήματα».

Τρίτο σημείο, η αυτονομία. «Θέλουμε αυτονομία στην πολιτική, στην καθημερινότητα και τις επιλογές μας;», αναρωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζονται στελέχη που να προέρχονται από τη νεολαία και την κοινωνία, για μπορούν να εκφράσουν τις ανάγκες του ελληνικού λαού.

«Δεν είμαστε super stars», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Το θέμα είναι, τα κόμματα γεννούν πελατειακό κράτος ή γεννούν στελέχη; Θέλω ένα κόμμα που θα γεννά στελέχη, που θα είναι τα παιδιά του, που το αγαπούν, το στηρίζουν. Είναι το λειτούργημα και όχι η εξουσία που τα κρατάει στο κόμμα. Δεν μένουν για τις καρέκλες, μένουν για τις ιδέες. Αυτή είναι η ισχυρή πολιτική αυτονομία», τόνισε.

«Μάθαμε κι από τους άλλους που ήρθαν, έγιναν υπουργοί, έγιναν βουλευτές, κατεβήκαν και το 2017 υποψήφιοι και μετά έγιναν οι γενίτσαροι του Τσίπρα και του Μητσοτάκη. Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε άλλο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Μιλώντας για την προοπτική της παράταξης, κάλεσε τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ σε έναν «αγώνα αξιοπρέπειας, πόρτα – πόρτα, σπίτι – σπίτι, χωριό – χωριό. Εμείς μόνο μπορούμε να αναγεννήσουμε την παράταξη μας, η λαϊκή βάση της παράταξης.

Εσείς είστε η δύναμη μου, κανένας άλλος. Γι’αυτό ζητώ να πάρετε την υποψηφιότητά μου στα χέρια σας. Δεν είναι ένας προσωπικός αγώνας, είναι μια συλλογική προσπάθεια, να κάνουμε περισσότερα για τον τόπο μας, να ξανακάνουμε χρήσιμο το ΠΑΣΟΚ στον ελληνικό λαό».

Στην κορύφωση της ομιλίας του, ζήτησε «από την Κρήτη, από το Ηράκλειο, να στείλουμε ένα μήνυμα ελπίδας και νίκης σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, ότι η Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, φέρνει νέους ανθρώπους στο προσκήνιο, με αλλαγή, με ανανέωση, με ενότητα και πάνω από όλα με πολιτική αυτονομία.

Που θα καταφέρει εδώ, από τον τόπο που γέννησε τον μεγάλο Ελευθέριο Βενιζέλο και αγάπησε τον Αντρέα Παπανδρέου, να ξανακάνει τον ήλιο της Κοινωνικής Αξιοπρέπειας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, να ανατείλει ξανά για όλο τον ελληνικό λαό. Αυτή είναι η μεγάλη μου αγωνία, αυτός είναι ο αγώνας μου.

Σας καλώ να τον δώσουμε όλοι μαζί για να κάνουμε την Δημοκρατική Παράταξη ισχυρό κόμμα της χώρας. Όλοι μαζί θα αλλάξουμε σελίδα. Να φέρουμε μια νέα εποχή ευημερίας και κοινωνικής ισότητας για όλους τους Έλληνες.

Σας θέλω όλους δίπλα μου, 5 και 12 Δεκέμβρη ισχυρό ΠΑΣΟΚ, 5 και 12 Δεκέμβρη ισχυρή Δημοκρατική Παράταξη και στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, εμείς πρωταγωνιστές απέναντι στην Δεξιά και στο ΣΥΡΙΖΑ».

Διαφήμιση
Διαφήμιση