HomeHL-SportsΟ 10λογος του Φελίπε Γκαγιέγος

Ο 10λογος του Φελίπε Γκαγιέγος

O Χιλιανός χαφ του ΟΦΗ σημείωσε κόντρα στον Ιωνικό το πρώτο του εν Ελλάδι γκολ - 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον Φελίπε Γκαγιέγος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την «υπογραφή» του στο πρόσφατο 2-1 που κέρδισε ο ΟΦΗ τον Ιωνικό έβαλε ο Φελίπε Γκαγιέγος. Ο Χιλιανός χαφ άνοιξε το σκορ στο 43′ της αναμέτρησης και σημείωσε έτσι το πρώτο του εν Ελλάδι γκολ, καθώς αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τους Κρητικούς.

Ο 30χρονος μέσος «κουβαλά» μία μεγάλη καριέρα στη χώρα του και το Μεξικό, ενώ το Ηράκλειο έγινε ο 3ος του ευρωπαϊκός σταθμός μετά το Βερολίνο και την Ουέλβα. Ας τον γνωρίσουμε…

1) Γεννήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου του 1991 στην πόλη Κοπιάπο της πατρίδας του.

2)Ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Ουνιβερσιτάντ και στα πρώτα χρόνια της καριέρας του έπαιζε περισσότερο στο αριστερό «φτερό».

Με αυτή την «ιδιότητα» πέρασε για πρώτη φορά τον Ατλαντικό για χάρη της Ουνιόν Βερολίνου (2012), ενώ ένα χρόνο μετά συνέχισε στην ισπανική Ρεκρατίβο Ουέλβα.

Εσωτερικός χαφ «γύρισε» στη Νεξάκα και έκτοτε καθιερώθηκε στο «8», θέση που μετέπειτα «αποκάλυψε» πως έλεγε από μικρός ότι του ταιριάζει περισσότερο αλλά στην Ουνιβερσιτάντ συνέχιζαν να τον βάζουν ως το πλείστον στα άκρα.

Από το 2020 και μέχρι τον ερχομό του στην Κρήτη ήταν στη Σεντ Λούις του Μεξικό.

Στη Γερμανία δεν κατάφερε να «στεριώσει» επειδή αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμού και δεν ήξερε και τη γλώσσα.

Για αυτό έμεινε λίγο.

3) Στο παλμαρέ του έχει, μεταξύ άλλων, 3 πρωταθλήματα της χώρας του, 1 Κύπελλο Μεξικό και 1 Σουνταμερικάνα. Παράλληλα το 2012 έφτασε, με την Ουνιβερσιτάντ, μέχρι τα ημιτελικά του Λιμπερταδόρες.

4)Είναι διεθνής με την U21 της χώρας του και το 2011 συμμετείχε στην τελική φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος Λατινικής Αμερικής που έγινε στο Περού. Η Χιλή τερμάτισε 5η και εκείνος σημείωσε στο τουρνουά 3 γκολ και έδωσε 4 ασίστ.

Μάλιστα σκόραρε και κόντρα στην Αργεντινή, όπου για λογαριασμό της βρήκε δίχτυα και ο Ιτούρμπε που πλέον αγωνίζεται στον Αρη.

5) Στα τέλη του Νοεμβρίου του 2019 κλήθηκε για πρώτη φορά στην ανδρών ενόψει ορισμένων φιλικών που είχε «κλείσει» για τότε, αλλά τελικά δεν αγωνίστηκε.

Εκείνες τις ημέρες ο γνώριμός μας και «θρύλος» της χώρας Φαμπιάν Εστάι (παίκτης του Ολυμπιακού στα μέσα της δεκαετίας του ’90) έκανε δηλώσεις για τον Γκαγιέγος και μεταξύ άλλων είπε τα εξής: «Επρεπε να τον είχαν καλέσει πολύ πριν.

Tώρα παίζει εσωτερικός χαφ και καλύπτει πάρα πολλά χιλιόμετρα. Αλλά έπρεπε να είχε κληθεί από καιρό, όταν και αγωνίζονταν στα άκρα».

6)Είναι άτομο βαθιά θρησκευόμενο και πάντα αναφέρεται στο Θεό, ότι και να του συμβεί στη ζωή του.

7) Το πρώτο διάστημα που ήρθε στο Ηράκλειο έμενε μόνος του, αλλά πλέον στο νησί βρίσκεται και η οικογένειά του.

Εχει ήδη 2 παιδιά που πηγαίνουν σε αγγλικό σχολείο, ενώ σύντομα η φαμίλια τους θα αυξηθεί κατά 1 μέλος αφού η σύντροφός του είναι έγκυος. Μάλιστα της αφιέρωσε το γκολ που σημείωσε κόντρα στον Ιωνικό.

8) Κάνει πολύ παρέα με τον Τζον Τοράλ, αφού εκτός της κοινής τους γλώσσας η σύντροφος του Ισπανού χαφ είναι από το Μεξικό και έτσι τους «συνδέουν» πολλά.

9) Είναι λάτρης των τατουάζ και μεταξύ άλλων έχει «χτυπήσει» τα ονόματα των παιδιών του (Μπαλταζάρ, Ραφαέλα) και το μοτό της ζωής του που αναφέρει «να είσαι πάντα θετικός».

10) Μόλις κρεμάσει τα παπούτσια του θα τον δούμε, κατά πάσα πιθανότητα, στους πάγκους. Το πρώτο διάστημα της πανδημίας άρχισε να παρακολουθεί στο Μεξικό τα σχετικά online σεμινάρια και έχει ήδη πάρει το δίπλωμα προπονητικής για τις νεαρές ηλικίες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση