HomeΕΛΛΑΔΑΜυστήριο με το κοριτσάκι που εγκατέλειψαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Μυστήριο με το κοριτσάκι που εγκατέλειψαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Τι εκτιμούν για τη μητέρα του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζονται οι έρευνες για το -περίπου δύο ετών- κοριτσάκι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στον εξωτερικό χώρο του αρχαιολογικού μουσείου.

Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται, προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο άνδρας που έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας να κινείται με το καροτσάκι προς το σημείο που βρέθηκε το παιδί και εικάζεται ότι μπορεί να είναι και ο πατέρας.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ., μιλώντας στο iefimerida.gr, εξηγούσαν πως «οι λόγοι της εγκατάλειψης μπορεί να οφείλονται σε οικονομικούς παράγοντες. Το παιδάκι, πέρα από ότι ήταν καλοντυμένο, καθαρό ήταν και σε άριστη κλινική κατάσταση, όπως προέκυψε από τις εξετάσεις που του έγιναν στο νοσοκομείο».

Τα σενάρια που εξετάζονται

Ερωτήματα ωστόσο προκύπτουν για τον άνδρα που το εγκατέλειψε με τις ίδιες πηγές να αναφέρουν σαν ενδεχόμενο ότι η μητέρα μπορεί να μην υπάρχει. Ωστόσο δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η μητέρα του παιδιού να μην γνώριζε ότι ο σύζυγός της θα εγκαταλείψει το παιδί τους, κάτι το οποίο όμως θεωρείται πιο μακρινό ως σενάριο.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο με τον άνδρα με το καρότσι:

Επιστρατεύθηκαν και διερμηνείς

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί και η καταγωγή του παιδιού, καθώς πρόκειται για μωρό στην ουσία, που δεν έχει αναπτύξει τον προφορικό του λόγο. Παρ’ όλα αυτά, μέσω διερμηνέων θα γίνει μια προσπάθεια έτσι ώστε να καταλάβουν περισσότερα πράγματα.

Την ίδια ώρα, το κοριτσάκι επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία όπου φιλοξενείται και στελέχη του τμήματος ανηλίκων.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση