HomeHL-TOPΠτώση της θερμοκρασίας και πολλά μποφόρ

Πτώση της θερμοκρασίας και πολλά μποφόρ

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας θα σημειώσει σήμερα ο καιρός, ενώ αναμένονται και ισχυροί άνεμοι. Υποχωρούν σταδιακά από το μεσημέρι οι βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους έντονες στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και από το βράδυ σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση. Στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 14 με 15, ενώ στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ για την Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν Δυτικοί νοτιοδυτικοί 7 με 8 και τις πρώτες πρωινές ώρες στα δυτικά έως 9 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση