HomeHL-SportsSuperleague: H βαθμολογία – H Τελευταίεα αγωνιστική – H Bαθμολογία σε 11 αγώνες

Superleague: H βαθμολογία – H Τελευταίεα αγωνιστική – H Bαθμολογία σε 11 αγώνες

Ο Ολυμπιακός με την αγχωτική νίκη κόντρα στον Βόλο παραμένει στο +6 από την ΑΕΚ, ενώ «εκτοξεύτηκε» στο +10 από τον ΠΑΟΚ που έχασε στην Τούμπα από τον Αρη και παράλληλα αναμένεται και τιμωρία - «καμπάνα». Ξανά εντός πεντάδας ο Παναθηναϊκός.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

To σπουδαιότερο και πλέον λαμπερό ματς της ημέρας έγινε στην Τούμπα. Μέχρι να καταλήξει σε μια βραδιά αλητείας και χουλιγκανισμού.

Στο κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Άρη, με τις δύο ομάδες να είχαν ανοιχτές πληγές.

Ο μεν Δικέφαλος από την ήττα στο Περιστέρι και ο δε Άρης από την ντροπιαστική εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα με 0-5.

Η δόξα του νικητή ανήκει στους φιλοξενούμενους του Άκη Μάντζιου.

Με το γκολ του Μαντσίνι λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο οι «κίτρινοι» έφυγαν θριαμβευτές από την Τούμπα, ξαναβρέθηκαν σε τροχιά πεντάδας, έκλεισαν πολλές από τις πληγές που άνοιξε η αναμέτρηση με τον ΠΑΣ και μετατόπισαν το πρόβλημα και την εσωστρέφεια στον συμπολίτη ΠΑΟΚ που πλέον είναι 10 βαθμούς μακριά από την κορυφή, αλλά αυτό είναι το λιγότερο.

Η επόμενη μέρα μετά τα επεισόδια θα είναι εξαιρετικά δύσκολη και γυρίζει τον Δικέφαλο του Βορρά δεκαετίες πίσω.

 Φινάλε που όπως συνηθίζεται να λέγεται δεν είναι κατάλληλο για καρδιακούς είχαμε στο Καραϊσκάκη το απόγευμα της Κυριακής. Ότι δεν είχε συμβεί σχεδόν σε όλο τον αγώνα έγινε από το 80′ και μετά.
Ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι και προηγήθηκε με τον Ελ Αραμπί κι όλα έδειχναν ότι έστω και με άγχος κλείδωσε τη νίκη.
Τελικά ο ψυχωμένος και πολύ καλός Βόλος βρήκε γκολ-απάντηση με τον Φαν Φέερτ στο 88′. Αλλά και πάλι το σενάριο που φάνταζε πιθανό και ήταν η γκέλα του Ολυμπιακού δεν επιβεβαιώθηκε.
Στις καθυστερήσεις ο Βαλμπουενά έδειξε την τεράστια κλάση του και με απευθείας εκτέλεση φάουλ λύτρωσε την ομάδα του και την κράτησε με σταθερή διαφορά έξι βαθμών από την δεύτερη της βαθμολογίας, ΑΕΚ.
 Στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός τα βρήκε δύσκολα για ένα ημίχρονο από καλά διαβασμένο Παναιτωλικό που μάλιστα είχε πρώτος την καλή ευκαιρία στο ματς αλλά ο Καρέλης από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπρινιόλι.
Αλλά στο 2ο ημίχρονο το σκηνικό ήταν εντελώς διαφορετικό για τον πράσινο μονόλογο.

Με την έναρξη της επανάληψης οι «πράσινοι» βρήκαν τρόπο να… ξεκλειδώσουν την άμυνα της ομάδας του Αγρινίου.

Από την άσπρη βούλα του πέναλτι με το εύστοχο χτύπημα του Μακέντα κι αφού πριν ο Χουχούμης… έκανε δώρο στον Αϊτόρ τον οποίο ανέτρεψε σε μια φάση που δεν μύριζε κίνδυνο.

Λίγο αργότερα το «τριφύλλι» κλείδωσε το πολύτιμο τρίποντο αφού ο Χουχούμης σε… Χριστουγεννιάτικο mood έκανε νέο «δώρο» κι όπως την πρώτη φορά ξανά ο Μακέντα δεν συγχώρεσε το λάθος και έγραψε σε κενή εστία το 2-0.

Οι «πράσινοι» μετά τις γκέλες με ΟΦΗ και ΠΑΟΚ επέστρεψαν στις νίκες στην Λεωφόρο και παράλληλα με το τρίποντο αυτό επέστρεψαν και στην πρώτη 5άδα αφού ξεπέρασαν βαθμολογικά τον ΠΑΣ Γιάννινα ενώ είναι στο -2 από τον τρίτο ΠΑΟΚ.

Την τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο ΟΦΗ και παράλληλα την ευκαιρία να στρογγυλοκάτσει στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Ιωνικός έβαλε δύσκολα στους Ηρακλειώτες και μετά την ισοφάριση του Άοσμαν φάνηκε πως θα φύγουν από την Κρήτη με έναν πολύτιμο βαθμό.

Όμως ακριβώς στο 90′ ο Λάζαρος Λάμπρου δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα, ευστόχησε στο πέναλτι και ο ΟΦΗ επικράτησε με 2-1 βάζοντας στο… σακούλι ακόμη ένα σπουδαίο τρίποντο στην μάχη για παρουσία στα play off!

Η αγωνιστική (11η)

Σάββατο 27 Νοεμβρίου
Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 5-2
Απόλλων Σμύρνης – Λαμία 0-0
ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 1-2

Κυριακή 28 Νοεμβρίου
ΟΦΗ – Ιωνικός 2-1
Ολυμπιακός – Βόλος 2-1
ΠΑΟΚ – Αρης 0-1
Παναθηναϊκός- Παναιτωλικός 2-0

H Bαθμολογία σε 11 αγώνες

1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 29
2. A.E.K. 23
3. Π.Α.Ο.Κ. 19
4. Ο.Φ.Η. 18
5. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 17
6. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 16
7. ΑΡΗΣ 14
8. ΒΟΛΟΣ 14
9. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 13
10. ΛΑΜΙΑ 10
11. ΙΩΝΙΚΟΣ 10
12. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 8
13. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. 7
14. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 6
*Ο Άρης ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς.

H επόμενη αγωνιστική (12η)

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου

Ατρόμητος – Απόλλων Σμύρνης (17.15)
Βόλος – Παναιτωλικός (17.15)
ΟΦΗ – Ολυμπιακός (19.30)

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου

Ιωνικός – ΠΑΟΚ (17.15)
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (19.30)
Αρης – Αστέρας Τρίπολης (19.30)

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου

Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα (19.30)

Διαφήμιση
Διαφήμιση