HomeΚΡΗΤΗΜε επιτυχία ο 8ος Διαγωνισμός Κρασιού στη Μονή Μαλεβιζίου

Με επιτυχία ο 8ος Διαγωνισμός Κρασιού στη Μονή Μαλεβιζίου

Οι συμμετέχοντες κατά τη φετινή διοργάνωση έφτασαν τους 50

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το κρασί ήταν ο πρωταγωνιστής στον 8ο Διαγωνισμό Κρασιού για ερασιτέχνες οινοποιούς, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μονής σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου. Οι συμμετέχοντες κατά τη φετινή διοργάνωση έφτασαν τους 50 γεγονός που δείχνει την όρεξη και το μεράκι για την παρασκευή ποιοτικού κρασιού.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας κατά το χαιρετισμό του επεσήμανε πως ο διαγωνισμός θα αναβαθμιστεί τα επόμενα χρόνια καθώς προβάλει όχι μόνο το κρασί αλλά συνολικά τα παραδοσιακά προϊόντα και συμβάλει στην εξωστρέφεια του Δήμου.
Οι συμμετέχοντες αλλά και όσοι βρέθηκαν στην Μονή Μαλεβιζίου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την φιλοξενία του Πολιτιστικού Συλλόγου και του Τοπικού Συμβουλίου και να δοκιμάσουν παραδοσιακά εδέσματα που ετοίμασαν οι γυναίκες του χωριού.
moni-3
Ανά κατηγορία τα κρασιά που ξεχώρισαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής Στέλλα Αστυρακάκη, Σίσση Μανατάκη, Πάνος Μαματζάκης και Μανώλης Παπαδάκης ήταν τα εξής:

Στο λευκό κρασί την πρώτη θέση έλαβε ο κ. Φάνης Κοκκινάκης με το κρασί Μοσχάτο Σπίνας.
Στο κόκκινο κρασί την πρώτη θέση πήρε το merlot cabernet του Γιάννη Πατραμάνη.
Στη ποικιλία ροζέ την πρωτιά κατέκτησαν δύο οινοποιοί οι κ.κ Αλέκος Νταγιαντάς και Γιώργος Τζανής.

Την εκδήλωση υποστήριξαν οι wine walkers, kappa studies και pαrαskevα winery, ενώ πλαισίωσε μουσικά το συγκρότημα του Γρηγόρη Σαμόλη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση