HomeHL-9«Χάθηκαν» ο ορίζοντας και ο ήλιος – Αφρικανική σκόνη «πνίγει» το Ηράκλειο – photos

«Χάθηκαν» ο ορίζοντας και ο ήλιος – Αφρικανική σκόνη «πνίγει» το Ηράκλειο – photos

Εντυπωσιάζουν οι φωτογραφίες με το απόκοσμο σκηνικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Πνίγηκαν» στην αφρικανική σκόνη οι κάτοικοι της Κρήτης, και ειδικότερα του Ηρακλείου, καθώς είναι πολύ υψηλά τα ποσοστά συγκέντρωσης.

Ο ορίζοντας στην πόλη «χάθηκε», η ατμόσφαιρα έγινε πνιγηρή και το περιβάλλον θυμίζει περισσότερο χώρες του τροπικού παρά του εύκρατου κλίματος.

Διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου κι όμως οι θυελλώδεις νοτιάδες έκαναν το θερμόμετρο να ανέβει στους 28 βαθμούς Κελσίου θυμίζοντας περισσότερο καλοκαίρι παρά χειμώνα.

Η κλιματική αλλαγή βρίσκεται ήδη στην Κρήτη και τις επιπτώσεις της τις βιώνουμε όλοι τόσο στην υγεία μας όσο και στην καθημερινότητά μας αλλά και στις καλλιέργειες που έχουν «τρελαθεί» με αυτό τον καιρό.

Ο χειμώνας άργησε… όχι μόνο μία μέρα αλλά πολλούς μήνες να έρθει στο νησί με τους κατοίκους αλλά και τους αγρότες να είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι αναφορικά με τη φετινή ελαιοκομιδή.

Οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές του κλίματος που επικρατεί στο Ηράκλει αφού φέρνουν στο μυαλό σκηνικό από ταινίες επιστημονικής φαντασίας παρά μια πόλη με κανονικές καιρικές συνθήκες.

skoni

afrikanikiskoni3

afrikanikiskoni2

afrikanikiskoni afrikanikiskoni2 afrikanikiskoni3

ikona_viber_2021-11-29_11-19-02-355

Διαφήμιση
Διαφήμιση