HomeΚΡΗΤΗΣτοπ στην «κοροϊδία τηλεφωνικών συνεδριάσεων» στο Δήμο

Στοπ στην «κοροϊδία τηλεφωνικών συνεδριάσεων» στο Δήμο

Ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Γόρτυνας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Να σταματήσει η κοροϊδία των τηλεφωνικών συνεδριάσεων στον δήμο Γόρτυνας και να αναλάβει η δημοτική αρχή τις ευθύνες της απέναντι στους ελαστικά εργαζόμενους του δήμου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Γόρτυνας.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση:

  1. Για το αίσχος των τηλεφωνικών συνεδριάσεων στον δήμο Γόρτυνας:

Η Λαϊκή Συσπείρωση Γόρτυνας καταγγέλλει για άλλη μια φορά  το αίσχος των τηλεφωνικών συνεδριάσεων που έχει επιβάλλει με αυταρχισμό η δημοτική αρχή. Η κοροϊδία των τηλεφωνικών συμβουλίων, με ευθύνη κυρίως του δημάρχου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, εξυπηρετεί ξεκάθαρα πολιτικές σκοπιμότητες και γιγαντώνει την αδιαφάνεια. Στόχος να εφαρμόζεται η αντιλαϊκή πολιτική χωρίς  να ακούγονται ενοχλητικές φωνές και χωρίς να παρεμβαίνουν οι μαζικοί φορείς.

Από την άλλη μεριά,  οι ενέργειες εντυπωσιασμού των άλλων παρατάξεων της μειοψηφίας, με τη μη συμμετοχή τους στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, δεν τις ξεπλένουν για τη στήριξη που παρέχουν στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής διαχρονικά των κυβερνήσεων, που στη Γόρτυνα αποτυπώνεται με μνημόνια, περικοπή αναγκαίων έργων και υπηρεσιών, χαράτσια με τέλη και φόρους. Δε μπορεί η αντιπολίτευση των συνδυασμών Σχοιναράκη, Ξυλούρη, Δαριβιανάκη να συσκοτίσει την απόλυτη συμφωνία της με αυτή την πολιτική. Μόνη διαφωνία  τους με τη διοίκηση του δήμου και είναι ποιος θα είναι ο διαχειριστής και οι προσωπικές  τους κόντρες.

  1. Για το θέμα της καταβολής σε χρήμα των ΜΑΠ εργαζομένων του Δήμου Γόρτυνας

Η Λαϊκή Συσπείρωση στην πρόσφατη (τηλεφωνική) συνεδρίαση του ΔΣ όχι μόνο συμφώνησε, αλλά απαίτησε να καταβληθούν εφάπαξ χωρίς καμία ρύθμιση δόσεων σε χρήμα τα ΜΑΠ και το γάλα για τα προηγούμενα έτη,  που ούτως ή άλλως οι εργαζόμενοι έχουν αναγκαστεί να τα προμηθευτούν μόνοι τους από τους πετσοκομμένους μισθούς τους.  Ή όταν αδυνατούν οικονομικά να τα αγοράσουν μόνοι τους βρίσκονται καθημερινά εκτεθειμένοι, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία και ασφάλεια τους, με ευθύνη των δημοτικών αρχών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση  διαμαρτυρήθηκε έντονα γιατί η διοίκηση του δήμου, για άλλη μια φορά,  εξαιρεί από την αποτίμηση σε χρήμα τους ελαστικά εργαζόμενους, το πιο ευάλωτο κομμάτι εργαζομένων πχ τις σχολικές καθαρίστριες ΙΔΟΧ,  παρά τις ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας τους,  ειδικά εν μέσω πανδημίας.

Οι δικαιολογίες της διοίκησης του δήμου για τα «όρια και τις αντοχές» του προϋπολογισμού του δήμου και για τη μετάθεση καταβολής των ΜΑΠ  στο μέλλον, συνιστούν εμπαιγμό σε βάρος των εργαζόμενων. Οι διάφοροι τεχνικοί σύμβουλοι, για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, τα κάθε λογής δίκτυα – φύκια για μεταξωτές κορδέλες- οι αναπτυξιακοί οργανισμοί που συμμετέχει ο δήμος, οι μεγαλοεργολάβοι (ακόμη και με συνεννόηση για δικαστική διεκδίκηση των οφειλών)  βρίσκουν πάντα πιστώσεις από τον προϋπολογισμό για να πληρωθούν, αλλά για τους εργαζόμενους το ταμείο είναι άδειο!

Τα ΜΑΠ αποτελούν «δέσμια αρμοδιότητα» (δηλαδή υποχρέωση της διοίκησης του δήμου για την άμεση εφαρμογή των προβλεπομένων στις σχετικές ρυθμίσεις) μαζί με τις προληπτικές ιατρικές εξετάσεις κλπ. σε όλους τους δικαιούχους υπαλλήλους (μόνιμους και συμβασιούχους). Ωστόσο, προηγούμενη και νυν δημοτική αρχή ως εργοδότες αποκαλύπτουν το αντεργατικό τους πρόσωπο παραβλέποντας συστηματικά αυτή την υποχρέωση. Η προηγούμενη δημοτική αρχή παραποίησε την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ για αναγνώριση της οφειλής στις σχολικές καθαρίστριες για τα έτη 2012-2016 και η τωρινή έχει αποδώσει τα ΜΑΠ σε χρήμα μόνο για το σχολικό έτος 2019-2020, κι αυτά κάτω από την πίεση των ίδιων των εργαζόμενων και του σωματείου τους, της ΕΙΥΗ.

Η διαχείριση της χορήγησης των ΜΑΠ και γάλακτος των εργαζομένων από την τωρινή  δημοτική αρχή του Δήμου Γόρτυνας, όπως και από την προηγούμενη, αποκαλύπτει την πολιτική τους επιλογή η οποία είναι εναρμονισμένη πλήρως με αυτή του κεντρικού κράτους, με βάση τους αντεργατικούς νόμους όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) για τη διαχείριση δηλαδή της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων ως «κόστος».

Η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί τα ΜΑΠ, που κερδήθηκαν με τους αγώνες των εργαζομένων,  να χορηγούνται σε είδος ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους -ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας- στην ώρα τους, προκειμένου σε συνδυασμό με τις συνθήκες εργασίας και τα συλλογικά μέτρα προστασίας να προστατεύουν την υγεία και ασφάλεια τους κατά την εργασία τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση