HomeHL-TOPΚρήτη: Σύλληψη οπαδών σε αγώνα μπάσκετ – Αρνήθηκαν να ελεγχθούν

Κρήτη: Σύλληψη οπαδών σε αγώνα μπάσκετ – Αρνήθηκαν να ελεγχθούν

Χειροπέδες σε 18 άτομα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα κρατητήρια της Αστυνομίας κατέληξαν 20 άτομα που πήγαν να παρακολουθήσουν αγώνα μπάσκετ στο Βαρδινογιάννειο γήπεδο του Σκαφιδαρά, στο Ηράκλειο.

Οι οπαδοί οργανωμένα προσπάθησαν να εισέλθουν στο γήπεδο χωρίς να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και χωρίς να φορούν τη μάσκα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συλλήψεις 18 άτομων – αφού οι δύο από το συντεταγμένο γκρουπ ταυτοποιήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι – σύμφωνα με τη νομοθεσία περί αθλητισμού καθώς όπως ήταν οργανωμένοι προσπάθησαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς να υποβληθούν σε υγειονομικό έλεγχο.

Έτσι, ανεξάρτητα από τις κατηγορίες του νόμου περί αθλητισμού είκοσι άτομα καλούνται πλέον να πληρώσουν 300 ευρώ πρόστιμο για μη χρήση μάσκας και 150 επειδή αρνήθηκαν να υποβληθούν σε έλεγχο.

Στα Χανιά επιβλήθηκε 300 ευρώ πρόστιμο σε πελάτη πρακτορείου ΟΠΑΠ για μη χρήση μάσκας και το ίδιο ποσό σε καφετέρια για μη ανάρτηση της προβλεπόμενης πινακίδας που αναγράφει τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων σε εσωτερικό χώρο. Δηλαδή συνολικά από 2.281 ελέγχους το κράτος θα εισπράξει το ποσό των 9.600 ευρώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση