HomeHL-9Καιρός: Ισχυροί άνεμοι πλήττουν την Κρήτη

Καιρός: Ισχυροί άνεμοι πλήττουν την Κρήτη

Αναμένεται σύντομα να εξασθενήσουν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λίγες μόνο ημέρες πριν αποχαιρετίσουμε τον Νοέμβριο και μπούμε για τα καλά στο χειμώνα ο καιρός στην Κρήτη θυμίζει περισσότερο… Αύγουστο αφού οι νοτιάδες ευνοούν την άνοδο της θερμοκρασίας σε υψηλά για την εποχή επίπεδα αλλά και τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 23-24 βαθμούς Κελσίου, ενώ η πρόγνωση αναφέρει ότι το θερμόμετρο υπάρχει πιθανότητα να ανέβει έως και τους 27 βαθμούς Κελσίου αφού η κακοκαιρία στην υπόλοιπη χώρα δε φαίνεται να επηρεάζει ιδιαίτερα τον καιρό στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στα πελάγη από νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ στα πελάγη, ενώ σύντομα αναμένεται να εξασθενήσουν, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr.

Δείτε τον πίνακα με την πρόγνωση του καιρού για τις πόλεις της Κρήτης.

pinakaskairou
Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου: Προσοχή στους θυελλώδεις ανέμους

Δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων εξέδωσε και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου εφιστώντας την προσοχή στους ιδιοκτήτες σκαφών και τους αλιείς της Κρήτης.

Οι άνεμοι, σύμφωνα με την ανακοίνωση θα πνέουν 7 – 8 μποφόρ στο Δυτικό Κρητικό πέλαγος (από Ηράκλειο έως Χανιά για το βόρειο τμήμα του νησιού) και νοτιοδυτικά (το αντίστοιχο τμήμα στη νότια Κρήτη).

Σημειώνεται ότι προς το παρόν δεν έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου αφού εκδίδεται πάντα στα 9 μποφόρ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση