HomeHL-GreeceΛαμία: Αγωνία για γνωστό Αυτοδιοικητικό που διασωληνώθηκε

Λαμία: Αγωνία για γνωστό Αυτοδιοικητικό που διασωληνώθηκε

Πίεση στα νοσοκομεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν έχει προηγούμενο η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Λαμίας το τελευταίο 48ωρο με συνεχείς διασωληνώσεις ασθενών και ενώ έχουν γεμίσει όλα τα κρεβάτια της ΜΕΘ της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Μέσα στα βαριά περιστατικά που εισήχθησαν την Παρασκευή (26/11), είναι και γνωστός αυτοδιοικητικός της Λαμίας, η κατάσταση του οποίου δυστυχώς επιδεινώθηκε και αργά το απόγευμα της Κυριακής (28/11) διασωληνώθηκε, παρέμεινε όμως στην Κλινική Covid γιατί δεν υπάρχει κρεβάτι σε ΜΕΘ!

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τις 4 το απόγευμα, πέντε άτομα – εκτός του αυτοδιοικητικού – περίμεναν κρεβάτι σε κάποια ΜΕΘ. Δύο βρήκαν κρεβάτι στο ΚΑΤ, ενώ μια ακόμη 69χρονη από τη Λαμία, πήρε τελικά τη θέση 60χρονου στη ΜΕΘ Λαμίας που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Ο συγκεκριμένος άνδρας είχε διακομιστεί στο Γ.Ν.  Λαμίας από την Άμφισσα στις 21 Νοεμβρίου, έχοντας υποστεί σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο και επειδή βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό είχε εισαχθεί στην ειδική ΜΕΘ. Πάλεψε μια εβδομάδα χωρίς τελικά να τα καταφέρει.

Η πίεση σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας είναι αφόρητη με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 647 δισαωληνωμένους ασθενείς που είναι ο μεγαλύτερος αριθμός από τις 17 Μαΐου 2021. Για την ιστορία να πούμε ότι τον περασμένο Νοέμβριο χωρίς να υπάρχει εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, οι διασωληνωμένοι δεν είχαν ξεπεράσει τους 608, ενώ το «πικ» του 2ου κύματος σταμάτησε στους 622 (3/12/2020)!

Αυτή τη στιγμή στα 13 Νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ νοσηλεύονται 535 ασθενείς σε απλές κλίνες, 74 σε ΜΕΘ και 18 είναι σε High Flow Μηχάνημα.

lamiareport.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση