HomeΕΛΛΑΔΑΣυγκλονίζει το γράμμα 43χρονης λίγο πριν διασωληνωθεί και χάσει τη ζωή της

Συγκλονίζει το γράμμα 43χρονης λίγο πριν διασωληνωθεί και χάσει τη ζωή της

“Αν είχα κάνει το εμβόλιο…”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκλονίζει το κείμενο που έγραψε μία 43χρονη γυναίκα, μητέρα δύο μικρών παιδιών, λίγα 24ωρα πριν χάσει τη ζωή της από τον κορωνοϊό. Η Θεανώ δεν είχε εμβολιαστεί καθώς φοβόταν και όταν νόσησε, χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην κλινική Covid στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Λίγες ημέρες πριν διασωληνωθεί στη ΜΕΘ, έγραψε ένα κείμενο στο κινητό της τηλέφωνο, γράφοντας ότι αν είχε κάνει το εμβόλιο δεν θα βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση και λόγω της αναβλητικότητάς της έχασε τη ζωή, τα παιδιά και την οικογένειά της. Το συγκλονιστικό μήνυμα της Θεανούς το ανήρτησε στο Facebook ο αδελφός της με την ελπίδα να γίνει γνωστό και να γλιτώσει, όπως λέει, έστω κι ένα παιδί την ορφάνια.

Η Θεανώ είχε δύο μικρά παιδιά και πολλά όνειρα για το μέλλον. “Έχει δύο αγγελάκια 8 και 5 ετών, είναι… ήταν… ήταν 43 χρονών. Κόλλησε, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή της μέσα σε τρεις εβδομάδες”, είπε η νύφη της στο Mega.
Το συγκλονιστικό γράμμα της 43χρονης

Μέσα από το νοσοκομείο, με όσο οξυγόνο και δύναμη της είχε αφήσει ο κορωνοϊός, έγραψε γράμματα για τα παιδιά, τον άντρα και τα αδέρφια της. “Είμαι 43 χρονών, έχω δύο μικρά παιδάκια. Τη Θεοδώρα μου και τον Γιαννάκη μου. Είμαι στο νοσοκομείο, στην πτέρυγα Covid στην Καβάλα. Αν είχα κάνει το εμβόλιο αυτήν την στιγμή μπορεί να μην ήμουν σε αυτήν την κατάσταση”, ανέφερε στο μήνυμά της.

Η κατάθεση ψυχής της, λυγίζει και τον πιο δυνατό. “Λίγο αυτά που άκουγα από τον έναν και τον άλλον, λίγο η αναβλητικότητά μου, δεν το έκανα. Τι κέρδισα; Δεν κέρδισα… Το αντίθετο. Έχασα την ζωή μου, τα παιδιά μου, την οικογένεια μου. Μια φορά μπήκα στο σύστημα και έβαλα τα στοιχεία μου για να το κάνω. Βγήκε το ΑstraΖeneca. Άστο λέω άλλη φορά… Άλλη; Ποια άλλη; Δεν υπάρχει άλλη φορά”, έγραψε η 43χρονη.

“Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα οι γιατροί το λένε και εμείς δεν ακούμε… ακούμε τον έναν και τον άλλον, που δεν είναι γιατρός. Ο καθένας μας έχει ένα γιατρό που εμπιστεύεται. Ας τον ρωτήσει τι γίνεται στα νοσοκομεία…”, ανέφερε η Θεανώ στο γράμμα της.

Η νύφη της εξηγεί πως “είχε αφήσει μηνύματα για όλους, για τα αδέλφια της από ένα μήνυμα ξεχωριστό, για τον πατέρα της, για τα παιδιά της, για τους γιατρούς που διασωληνώνουν μπροστά στον κόσμο που έχει αυτή την ασθένεια και μπορεί να διασωληνωθούν και αυτοί μετά, αλλά είναι πολύ άσχημο όταν το βλέπει, αυτό εξέφρασε”.

“Αντιλήφθηκε πως μια απλή αναβλητικότητα μπορεί να οδηγήσει σε κάτι που δεν μπορείς να αντιδράσεις, σε κάτι που δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις”, λέει ο Ανδρόνικος Σιβρόπουλος, αδελφός της 43χρονης. “Μακάρι να ευαισθητοποιηθεί κάποιος και να προλάβει”.

Η 43χρονη θα μπορούσε να είχε κάνει το εμβόλιο πολλούς μήνες πριν, καθώς η πλατφόρμα είχε ανοίξει τον περασμένο Μάιο. Ο φόβος της όμως για τυχόν επιπλοκές την κράτησε μακριά από το εμβόλιο.

“Γιατί όπως γράφει και εκείνη στο μήνυμα φοβότανε από αυτά που άκουγε, μετά επειδή είχε και κάποια μικροπροβλήματα φοβότανε προφανώς και για θρομβώσεις και για τέτοια, μετά όταν μπήκε και είδε για το Astra Zeneca δεν ήθελε να κάνει Astra Zeneca, λέει να ξαναμπώ, όταν θα έχουν ανοίξει και θα είναι ελεύθερη επιλογή, το αμέλησε, κόλλησε”, είπε η νύφη της.
Μόλις είχε ανοίξει τον δικό της παιδότοπο

Πριν από μερικούς μήνες, η Θεανώ είχε καταφέρει να κάνει πραγματικότητα ένα από τα όνειρά της: Να ανοίξει τον δικό της παιδότοπο για όλα τα παιδάκια που τόσο λάτρευε. Άλλοτε τους ετοίμαζε μικρά πάρτι με cupcakes, εντυπωσιακές τούρτες και διάφορα καλούδια. Τα δύο παιδιά της ήταν πάντα το σημείο αναφορά της.

Ωστόσο, νόσησε από κορονοϊό. Νοσηλεύτηκε δύο εβδομάδες στην απλή κλινική και διασωληνώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας. “Έμεινε τρεις εβδομάδες. Δύο εβδομάδες μέσα και μία εβδομάδα διασωληνωμένη”, ανέφερε η νύφη της. Η κηδεία της 43χρονης έγινε σήμερα σε στενό οικογενειακό κύκλο και σε κλίμα οδύνης.
Η ανάρτηση του αδελφού της 43χρονης

Ο αδελφός της δημοσίευσε στο Facebook το κείμενο που είχε γράψει η 43χρονη, σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν περισσότεροι άνθρωποι. Όπως αναφέρει, η Θεανώ έγραψε το κείμενο ενώ νοσηλευόταν, μόλις λίγες ημέρες προτού διασωληνωθεί. Το βρήκαν στο κινητό της, μαζί με άλλα αρχεία που έγραψε για τους δικούς της ανθρώπους. Κάνει έκκληση, δε, στους διαδικτυακούς του φίλους να το κοινοποιήσουν “γιατί έστω και ένα παιδάκι αν γλιτώσει την ορφάνια, η ψυχή της αδελφής μας θα χαμογελάσει από εκεί πάνω που τώρα πια βρίσκεται”.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση