HomeΕΛΛΑΔΑΠέθανε ο καθηγητής Καρδιολογίας Παύλος Τούτουζας

Πέθανε ο καθηγητής Καρδιολογίας Παύλος Τούτουζας

Σε ηλικία 86 ετών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο καθηγητής Καρδιολογίας, ο διακεκριμένος και έμπειρος Παύλος Τούτουζας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί την Δευτέρα, στην Μητρόπολη Αθηνών, στις 12:00. Η οικογένεια καλεί όσους θέλουν, αντί στεφάνου, να πραγματοποιήσουν δωρεά στο Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας, του οποίου ο εκλιπών υπήρξε ιδρυτής.

Ποιος ήταν ο Παύλος Τούτουζας

Γεννημένος στη Θήβα το 1935, ήταν σύζυγος της Ελένης Τούτουζα-Πανταζοπούλου με την οποίαν είχαν αποκτήσει τρία παιδιά.

Ήταν Ομότιμος Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών. Ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας και Βασικό ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας του οποίου ήταν Διευθυντής επί σειρά ετών.

Μέλος της “Nominating Committee”, επιτροπής η οποία επιλέγει και προτείνει τους υποψήφιους για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Είχε διατελέσει μέλος της Συντακτικής Επιτροπής υψηλού κύρους ευρωπαϊκών και αμερικανικών επιστημονικών περιοδικών, και κριτής εργασιών από διεθνή επιστημονικά περιοδικά μεγάλης εμβέλειας.

Είχε χρηματίσει Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Πρόεδρος της Ελληνικής Αντιυπερτασικής Εταιρείας, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Υπερήχων.

Στο ενεργητικό του είχε πολλές δημοσιεύσεις, που αφορούσαν σε επιστημονικά συγγράμματα για φοιτητές και ιατρούς, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό. Επίσης είχε δημοσιεύσει πολλά ερευνητικά άρθρα, τόσο στην ελληνική γλώσσα όσο και σε ξένα περιοδικά.

Διετέλεσε Διευθυντής συντάξεως των επιστημονικών περιοδικών «Ελληνική Καρδιολογική Επιθεώρηση» της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας επί 12 έτη, Πρόεδρος της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών, Μέλος της Εθνικής Εταιρείας Λογοτεχνών κ.α.

Είχε λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις όπως:

Άρχων Ακτουάριος του Οικουμενικού Πατριαρχείου,

Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (1997)

Αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών της Σερβίας.

Τιμητική διάκριση το 1993 από τον τότε Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, νυν Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμον.

Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών,

Χρυσούν Μετάλλιον Πνευματικού Συλλόγου Χίων «ο Κοραής», κ.α.

Το “Βραβείο Περικλέους” του Δήμου Παπάγου το 2017

Topontiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση