HomeΕΛΛΑΔΑΔίκη «ψευτογιατρού»: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των συγγενών θυμάτων του

Δίκη «ψευτογιατρού»: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των συγγενών θυμάτων του

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα έργα και τις ημέρες του «ψευτογιατρού», ο οποίος εμφανιζόταν ως διακεκριμένος ογκολόγος, περιγράφουν στις καταθέσεις τους οι μάρτυρες συγγενείς θυμάτων που τον εμπιστεύθηκαν για την θεραπεία τους κυρίως από τον καρκίνο.

Πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ένας άνδρας που έχασε τον πατέρα του το 2015, από καρκίνο στον πνεύμονα.

Ξεσπώντας σε λυγμούς ο μάρτυρας κατέθεσε πως «ό,τι κάναμε, το κάναμε για να βοηθήσουμε».

Αναφερόμενος στην πρώτη επαφή τους με τον «ψευτογιατρό» ο μάρτυρας είπε:

«Σύστησαν στη μητέρα μου στο Κιάτο έναν ογκολόγο Νίκο Κόντο που εργάζεται σε Ελβετία και Αμερική και αντιμετωπίζει καρκίνους με εναλλακτικές θεραπείες και βότανα. Αποφασίσαμε να τον καλέσω στο τηλέφωνο. Η πρώτη επικοινωνία ήταν μεταξύ 13-16 Ιουνίου. Του είπα την κατάσταση και τι έχουν κάνει έως τώρα οι γιατροί. Μου είπε ότι οι γιατροί κάνουν χημειοθεραπείες για να παίρνουν μίζες από φαρμακευτικές εταιρίες και στο εξωτερικό κάνουν πια άλλες θεραπείες».

Σε επόμενη επικοινωνία ο «ψευτογιατρός» ζήτησε από τον γιο του ασθενούς να σταματήσει τις χημειοθεραπείες. «Είναι δύσκολη περίπτωση αλλά θα μπορούσε να αναλάβει. Μου είπε «αν κάνει αυτά που θα του δώσω».

«Θα πρέπει να ακολουθεί ένα πρωτόκολλο. Μια διατροφή σε αντιοξειδωτικές ίνες και κάποια εκχυλίσματα και βότανα που παρασκεύαζε ο ίδιος και θα μπορούσαν να επιτεθούν στα καρκινικά κύτταρα. Μου είπε να σταματήσει την χημειοθεραπείες γιατί ο ασθενής γίνεται ράκος, ενώ με τη δική του μέθοδο θα ενισχύονταν το ανοσοποιητικό. Τον ρώτησα πως βλέπει την κατάσταση και είπε ότι είναι δύσκολη αλλά θα αυξήσουμε κατά 80% το προσδόκιμο ζωής. Μου είπε ότι ακόμα και καλά να μη πάει, θα στέκεται στα πόδια μέχρι την τελευταία στιγμή» είπε ο μάρτυρας και συνέχισε:

«Ήθελε μόνο την κάλυψη του κόστους των βοτάνων, το οποίο ήταν ακριβό.

Μου λέει 7.200 ευρώ περίπου και του λέω «τι βότανα είναι αυτά να τα μαζέψω εγώ» και μου είπε ότι δεν είναι απλό, ότι είναι εκχυλίσματα και παρασκευάζονται στο εργαστήριο του.

Μου έστειλε πρόγραμμα διατροφής, πολύ απαιτητικό, με πολλά υγρά και χυμούς. Ένας από αυτούς με παντζάρι και σκόρδο του προκαλούσε καούρες και εμετό. Μας έλεγε ότι αντιδρά ο οργανισμός και καθαρίζει από τα ξεκίνημα κύτταρα» περιέγραψε ο μάρτυρας που συνάντησε από κοντά το γιατρό στις 23 Ιουνίου 2015 και ο ασθενής πατέρας του, παρέδωσε τις 7.200 ευρώ.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα ο «ψευτογιατρός» είχε επικαλεστεί ακόμα και την Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία δήθεν, «τον παρακαλούσε να θεραπεύσει τα παιδιά στο ίδρυμα της».

«Στην όψη ήταν συνηθισμένος, αλλά με αυτά που έλεγε σε έπειθε ότι είναι κάτι μεγάλο, ότι κάνει μεγάλα πράγματα. Τηλεφωνήσαμε στον κ. Ζουγλάκη, τον οποίο μες είχε προτείνει για κάποιες εξετάσεις. Ο Ζουγλάκης μου είπε: «Είστε τυχεροί που έχετε τον Κόντο ως γιατρό, εμένα έχει θεραπεύσει τη μάνα μου. Είναι φοβερός γιατρός».

Ωστόσο, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας ο πατέρας του χειροτέρευε συνεχώς. Τότε, «μου είπε έλα να με βρεις σε ένα νοσοκομείο πίσω από το Χίλτον και εμφανίστηκε με ποδιά γιατρού και μου έδωσε ένα χάπι να το πάω στον πατέρα μου κι ένα μέλι από το Άγιο Όρος. Η κατάσταση χειροτέρευε συνεχώς. Από τα μέσα Ιουλίου ο πατέρας μου χρειάστηκε συσκευή οξυγόνου. Εμείς είχαμε διακόψει τις θεραπείες στο νοσοκομείο γιατί είχαμε πλέον γιατρό τον Κόντο. Αν και χειροτέρευε η κατάσταση, ο Κόντος επέμενε ότι πρέπει να αυξήσουμε τις δόσεις των βοτάνων για να μικρύνουν οι όγκοι. Όλο και αύξανε ποσότητες υγρών, που στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο πατέρας μου δε γινόταν. Του δημιουργούσε τυμπανισμούς, αυτό πίεζε τον πνεύμονα».

Η κατάσταση του ασθενούς χειροτέρευε συνεχώς, σε σημείο που χρειάστηκε να κάνει παρακεντήσεις για να αφαιρείται το υγρό που συγκεντρώνονταν στον πνεύμονα του.

«Εμείς του λέγαμε ότι ο ασθενής χειροτερεύει, έλα να τον δεις. Ήρθε γύρω στις αρχές Αυγούστου και μας έδειξε ταυτότητα του ερυθρού σταυρού του διεθνούς. Αφού είχαμε ξεκινήσει παρακεντήσεις, τον πήραμε και του είπαμε ότι ο ασθενής δε μπορεί να πιει. Και μας είπε να πάρουμε νοσοκόμα που θα του βάζει με ορό με τα βότανα. Από ένα σημείο και μετά οι φλέβες του καταστρέφονταν και το υγρό ήταν κάπως καυστικό και του δημιουργούσε σαν εκζέματα. Μια ημέρα πριν πεθάνει μας είπε να του δώσουμε σόδα με νερό για να φύγουν τα φλέγματα» είπε ο μάρτυρας.

Cnn.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση