HomeΚΡΗΤΗΤην Τετάρτη το σκακιστικό τουρνουά στ’ Ανώγεια

Την Τετάρτη το σκακιστικό τουρνουά στ’ Ανώγεια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Ρεθύμνου, του Δήμου Ανωγείων και το Επιμελητήριο Ρεθύμνου αρχίζει αύριο Τετάρτη 30 Ιουλίου το 3ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Ανωγείων «Ιδαίον Άνδρον» με διάρκεια έως τη Τετάρτη 6 Αυγούστου. Εκατό περίπου σκακιστές από την Κρήτη, την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό καταφθάνουν σιγά-σιγά στο χωριό και προετοιμάζονται για το τουρνουά ενώ θα έχουν παράλληλα την ευκαιρία να γευτούν την Ανωγειανή φιλοξενία. Οι ξένοι σκακιστές προέρχονται από Λευκορωσία, Ινδία, Ρωσία, Μαυροβούνιο, Σερβία και Τουρκία. Ισχυρή συμμετοχή στο τουρνουά, μεταξύ άλλων του Έλληνα γκρανμαιτρ πολυπρωταθλητή Βασίλη Κοτρωνιά με βαθμό αξιολόγησης (Elo) 2564. Στην αρχική κατάταξη ακολουθούν οι Σέρβοι Pap Misa (2514) και Dejan Antic (2479). Ακολουθεί ο επίσης γκρανμαιτρ Λευκορώσος Sergey Kasparov (2460) που είναι συνώνυμος του μεγάλου παγκόσμιου πρωταθλητή Garry Kasparov. Εκτός του Κοτρωνιά από ελληνικής πλευράς ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων οι συμμετοχές των Μαλικέντζου (πρωταθλητής Ελλάδας 2014), Γκούμα, Γαλόπουλου, Κούρκουλου και από την Κρήτη ξεχωρίζουν οι Λυριντζάκης, Μυλωνάκης και Μαρής. Συνολικά το τουρνουά θα φιλοξενήσει 14 τιτλούχους και συγκεκριμένα: 4 γκρανμαιτρ (GM), 5 διεθνής μαιτρ (IM), 1 διεθνή μαιτρ γυναικών (WIM) και 4 φιντέ μαιτρ (FM)!

Οι διοργανωτές (Σκακιστικός Όμιλος Ανωγείων και Σκακιστικός Όμιλος Ηρακλείου) είναι έτοιμοι να προσφέρουν στους παίκτες άψογες συνθήκες διεξαγωγής σε αίθουσα της Τράπεζας Πειραιώς στην είσοδο του χωριού.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως και τις 30 Ιουλίου στις 15.00 στους: Μανώλη Νταγιαντά τηλ.  6972857752, ή Μιχάλη Νταγιαντά τηλ. 6973988346 ή  Κώστα Κλώκα 6937880733.

Διαφήμιση
Διαφήμιση