HomeHL-GreeceΖάκυνθος: Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία

Ζάκυνθος: Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία

Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και ξηλώθηκαν θερμοσίφωνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλες καταστροφές στη Ζάκυνθο έχουν προκαλέσει τα έντονα καιρικά φαινόμενα που χτύπησαν το νησί τα ξημερώματα της Παρασκευής. Από την έντονη βροχόπτωση πλημμύρησαν δρόμοι, σπίτια και ξενοδοχεία της περιοχής. Φερτά υλικά από το βουνό, έφραξαν κεντρικούς δρόμους ενώ από τη μανία των ανέμων στο Καλαμάκι ξηλώθηκαν ηλιακοί θερμοσίφωνες, οι οποίοι βρέθηκαν δεκάδες μέτρα μακριά, ξύλινες πέργκολες διαλύθηκαν ολοσχερώς.

Η μεγάλη κακοκαιρία έπληξε κυρίως την πόλη της Ζακύνθου, το Αργάσι, το Καλαμάκι και το Βασιλικό όπου σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, ενώ τόνοι λάσπης έκλεισαν τον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί από το Αργάσι προς το Βασιλικό. Σημειώνεται ότι η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς αεροχείμαρρος θα σαρώσει τη χώρα.

Σύμφωνα με το imerazante, κατολίσθηση έχει σημειωθεί στην περιοχή του Κρυονερίου στο Υδραγωγείο, λόγω της ισχυρότατης βροχόπτωσης. Σε πολλά σημεία του νησιού οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και είναι δυσδιάκριτα τα όρια με τις τάφρους, γι αυτό απαιτείται προσοχή. Σε πολλά σημεία του νησιού οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και είναι δυσδιάκριτα τα όρια με τις τάφρους.

Σύμφωνα με την τοπική σελίδα λίγο μετά τις 10 το πρωί κλιμάκιο της πολιτικής προστασίας μεταβαίνει στην περιοχή του Αργασίου όπου παρουσιάζονται τα μεγαλύτερα έως τώρα προβλήματα λόγω της ισχυρής καταιγίδας που έπληξε για περίπου 5 ώρες το νησί.

Ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση