HomeHL-9Κορωνοϊός: Πρόστιμα 13.000€ – Επέμενε να μπει στο Αστυνομικό τμήμα χωρίς μάσκα

Κορωνοϊός: Πρόστιμα 13.000€ – Επέμενε να μπει στο Αστυνομικό τμήμα χωρίς μάσκα

«Μαύρα» Χριστούγεννα για ιδιοκτήτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τσουχτερά ήταν τα πρόστιμα που δόθηκαν κατά το τελευταίο 24ώρο στην Κρήτη μετά από 2.359 ελέγχους.

Στο Λασίθι ένας πολίτης πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του προκειμένου να διεκπεραιώσει προσωπική του υπόθεση. Ωστόσο δεν φορούσε την απαραίτητη μάσκα προστασίας με συνέπεια οι αστυνομικοί στο φυλάκιο να προβούν στις απαραίτητες συστάσεις και την υπενθύμιση του προστίμου.

Ο πολίτης όμως ήταν επίμονος και βιαστικός, έτσι αδιαφόρησε για τις νουθεσίες και μπήκε στο Αστυνομικό Τμήμα χωρίς να φοράει μάσκα που προστατεύει από την μετάδοση του κορωνοϊού και πήρε το πρόστιμο των 300 ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, στις Μοίρες, ένας ιδιοκτήτης οβελιστηρίου και ένας ιδιοκτήτης καφετέριας επέτρεψαν σε πελάτες τους να εισέλθουν και να καθίσουν στον εσωτερικό χώρο των καταστημάτων χωρίς να διαθέτουν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.

Έτσι, στον έλεγχο που έγινε από την Αστυνομία επιδόθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ στον καθένα από τους ιδιοκτήτες και επιβλήθηκε αναστολή άδειας λειτουργίας των καταστημάτων 15 ημερών.

Στο Ηράκλειο δόθηκαν πρόστιμα για μη χρήση μάσκας σε τρία άτομα που βρίσκονταν μεν σε πλατεία αλλά ήταν σε κατάσταση συνωστισμού, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, καθώς και σε δύο υπαλλήλους υγειονομικών καταστημάτων.

Στο Ρέθυμνο ένας υπάλληλος καφετέριας δεν φορούσε την μάσκα ενώ εργαζόταν οπότε θα πληρώσει πλέον το πρόστιμο των 300 ευρώ.

Τέλος, στα Χανιά δόθηκαν πρόστιμα των 300 ευρώ σε δύο υπαλλήλους καφετέριας για μη χρήση μάσκας και σε γυμναστήριο για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων σε εσωτερικό χώρο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση