HomeHL-CultureΕντυπωσίασε η όπερα Ιdomeneo, Re di Creta

Εντυπωσίασε η όπερα Ιdomeneo, Re di Creta

Τους μαθητές από το Μουσικό Σχολείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου (Σύνολο Πολυφωνικής Χορωδίας) παρακολούθησε την avant premiere της όπερας Ιdomeneo, Re di Creta (Ιδομενέας, ο βασιλιάς της Κρήτης) του W. A. Mozart που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23.11.2021 στο Πολιτιστικό- Συνεδριακό  Κέντρο Ηρακλείου στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών βιωματικών δράσεων που πραγματοποιεί το Μουσικό Σχολείο  σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και χώρους πολιτισμού και του ανοικτού διαύλου συνεργασίας με το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου.

Η πρόσκληση των 50 μαθητών και των συνοδών καθηγητών τους ήταν μια ευγενική χορηγία της Αegean Airlines (επίσημος χορηγός αερομεταφορών), την οποία και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως.

Με τον πλέον βιωματικό τρόπο οι μαθητές μας είχαν τη δυνατότητα να μυηθούν στη μαγεία της όπερας και του μελοδράματος, σε μια συμπαραγωγή του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου με την Ορχήστρα Φιλαρμόνια Αθηνών και το Θέατρο Grattacielo της Ν. Υόρκης. Της παράστασης προηγήθηκε εισαγωγική ομιλία του μαέστρου Μύρωνα Μιχαηλίδη στους μαθητές, όπου τους ‘αποκάλυψε’ μυστικά της όπερας με τρόπο ευρηματικό και τον οποίο ευχαριστούμε θερμά!

Ευχόμαστε το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, ένας οργανισμός που αλλάζει την πολιτιστική φυσιογνωμία της πόλης μας, να συνεχίσει το έργο του, αλληλεπιδρώντας δημιουργικά με όλες τις καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δυνάμεις του τόπου μας!

Διαφήμιση
Διαφήμιση