HomeHL-9Σεισμόπληκτοι Μινώα Πεδιάδας: «Επιτέλους ας σταματήσει η κοροϊδία»

Σεισμόπληκτοι Μινώα Πεδιάδας: «Επιτέλους ας σταματήσει η κοροϊδία»

Καταγγέλλουν την υπολειτουργία του Τ.Α.Ε.Φ.Κ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την υπολειτουργία του γραφείου Τ.Α.Ε.Φ.Κ που συστήθηκε και λειτουργεί στο Αρκαλοχώρι για τη σύσταση φακέλων των σεισμοπλήκτων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος σεισμοπλήκτων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Όπως αναφέρουν με ανακοίνωση τους τα μέλη του συλλόγου από τους 60 μηχανικούς που ήταν να στελεχώσουν το γραφείο τοποθετήθηκαν μόλις 25.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με ιδιαίτερη λύπη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι το πολυδιαφημισμένο Γραφείο Τ.Α.Ε.Φ.Κ (Τομέα Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών) που συστήθηκε και λειτουργεί στο Αρκαλοχώρι για την σύσταση φακέλων των σεισμοπλήκτων φαίνεται να υπολειτουργεί από τα πρώτα του βήματα.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων, από τους 60 μηχανικούς που αρχικά τοποθετήθηκαν μόλις 25 εναπομείναντες έχουν να αντιμετωπίσουν τεράστιο όγκο δουλειάς έχοντας απέναντί τους ταλαιπωρημένους και αγανακτισμένους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Ο όγκος εργασιών που έχει συσσωρευθεί είναι τεράστιος μια και εκκρεμεί μεγάλος αριθμός αυτοψιών και παράλληλων εργασιών. Σε ανάλογη περίπτωση, για να φέρουν σε πέρας τέτοιο έργο, στην Αθήνα το 1999, είχαν δημιουργηθεί 12 τομείς, έναν για κάθε δήμο με 300 περίπου μηχανικούς.

Όμως οι πραγματικές ανάγκες επιβάλλουν και επιτάσσουν ο έλεγχος και η διεκπεραίωση των φακέλων να γίνεται επί τόπου για να επισπευσθούν οι διαδικασίες και οι ήδη ταλαιπωρημένοι πολίτες να μην νοιώθουν παραγκωνισμένοι για πολλοστή φορά.
Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου πριν το πρόβλημα διογκωθεί και γίνει άλυτο, καλούμε την πολιτεία να τηρήσει τις υποσχέσεις της, να στελεχώσει το γραφείο στο Αρκαλοχώρι δίνοντάς του τις αρμοδιότητες και το κατάλληλο δυναμικό ώστε να μπορεί να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο του.

Επιτέλους ας σταματήσει η κοροϊδία.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση