HomeHL-9Έγκλημα στο Μπιτζαριανό: Την ενοχή του κατηγορουμένου ζήτησε ο εισαγγελέας

Έγκλημα στο Μπιτζαριανό: Την ενοχή του κατηγορουμένου ζήτησε ο εισαγγελέας

Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην… τελική ευθεία βρίσκεται η εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του 58χρονου κτηνοτρόφου, Ανδρέα Κανάκη που σημειώθηκε το Μάρτιο του 2016 στο χωριό Μπιτζαριανό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Στο εδώλιο του… Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης κάθεται εκ νέου ο 60χρονος ο οποίος φέρει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός φίλου του θύματος, που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σημείο.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο εισαγγελέας ζήτησε να κριθεί ένοχος ο κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία από πρόθεση καθώς και να μην αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος.

Το δικαστήριο αυτή τη στιγμή συνεδριάζει προκειμένου να αποφασίσει την τύχη του 60χρονου.

Όπως έχει ήδη αναφέρει το cretapost η  δίκη ξεκίνησε την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου όπου κατέθεσαν στο δικαστήριο δύο αυτόπτες μάρτυρες καθώς και συγγενικά πρόσωπα του θύματος.

Την περασμένη εβδομάδα κατέθεσε ο γιος του 60χρονου κτηνοτρόφου που αναφέρθηκε στο χαρακτήρα του πατέρα του λέγοντας πόσο καλός οικογενειάρχης και επιχειρηματίας είναι.

Μετά ακολούθησε η απολογία του 60χρονου όπου επανέλαβε όσα είχε πει στην πρώτη κατάθεση, ότι δηλαδή στην προσπάθειά του να αμυνθεί, όταν το θύμα με τους φίλους του προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν με κατσούνες και όπλο, που κρατούσαν, τότε έβγαλε το όπλο για να πυροβολήσει στον αέρα, αλλά εκπυρσοκρότησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον Ανδρέα Κανάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος πριν την απολογία του εμφανίστηκε μετανιωμένος και είπε ότι λυπάται για αυτό που έγινε τότε.

Το χρονικό του εγκλήματος

Όλα συνέβησαν τον Μάρτιο του 2016 όταν ο κτηνοτρόφος, Ανδρέας Κανάκης μαζί με τον 58χρονο είχαν δώσει… ραντεβού για μία ακόμα φορά ώστε να λύσουν τις κτηματικές διαφορές τους.

Το ραντεβού είχε δοθεί σε αγροτική τοποθεσία στο Μπιτζαριανό με το θύμα να φτάνει στο σημείο, συνοδευόμενος από δύο φίλους του.

Οι δύο άνδρες λογομάχησαν για πολλοστή φορά, όταν ξαφνικά ο 58χρονος έβγαλε όπλο και πυροβόλησε το συγχωριανό του.

Αμέσως μετά εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση για να παρουσιαστεί αυτοβούλως την επόμενη ημέρα στην αστυνομία.

Μάλιστα σύμφωνα με τις μαρτυρίες των δύο φίλων του θύματος, ο φερόμενος ως δράστης άνοιξε πυρ και εναντίον τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ευτυχώς ελαφρά ο ένας εξ αυτών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση