HomeHL-GreeceΣχολεία: Aυξάνονται τα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Σχολεία: Aυξάνονται τα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Οι διακοπές των Χριστουγέννων και οι βαθμοί τριμήνων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία καθώς και τα τμήματα τα οποία βρίσκονται σε αναστολή, ενώ στη Λευκάδα ανέστειλε τη λειτουργία του έως 1 Δεκεμβρίου, ολόκληρο το δημοτικό σχολείο Καλάμου. Μέσα σε δυο μέρες καταγράφηκαν πάνω από 2000 κρούσματα σε παιδιά έως 17 ετών. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διαθέτει το υπουργείο Παιδείας, σήμερα σε αναστολή λειτουργίας, βρίσκονται 46 τμήματα από τα 80.000 συνολικά σε όλη την Ελλάδα, και ένα Δημοτικό Σχολείο, σε ολική αναστολή.

Τα περισσότερα τμήματα που παραμένουν κλειστά βρίσκονται σε περιοχές, όπως Κατερίνη, Λέσβος, Σέρρες, Λήμνο, Δελφούς, Λαμία, Γρεβενά κ.α. Σύμφωνα με τις αποφάσεις του υπουργείου η λειτουργία τμήματος της σχολικής μονάδας αναστέλλεται μόνο όταν ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων υπερβαίνει τον αριθμό που αντιστοιχεί στο πενήντα τοις εκατό (50%) συν ένα (1) του συνόλου των μαθητών/τριών που φοιτούν στο συγκεκριμένο τμήμα της σχολικής μονάδας.

Μετεγγραφές: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα με τους δικαιούχους φοιτητές

Στην πραγματικότητα όμως, μπορεί ένα τμήμα να κλείνει μόνο σε αυτή την περίπτωση αλλά οι γονείς όταν εμφανιστεί κρούσμα σε τμήμα δεν στέλνουν τα παιδιά τους καθόλου στο σχολείο για αρκετές μέρες καθώς επικρατεί ο φόβος. Η κατάσταση χειροτερεύει όταν το κρούσμα αφορά σε δάσκαλο καθώς τα παιδιά πρέπει να «μοιραστούν» σε άλλες τάξεις εάν δεν μπορεί να μετακινηθεί έγκαιρα κάποιος αναπληρωτής. Όσο για τους γονείς διαμαρτύρονται καθώς μέσα σε αυτή την κατάσταση βρίσκονται αντιμέτωποι και με τις συγχωνεύσεις σχολείων και για το λόγο αυτό η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις στις 13 Δεκέμβριου.

Οι διακοπές των Χριστουγέννων και οι βαθμοί τριμήνων

Οι διακοπές των Χριστουγέννων θα δώσουν μια ανάσα στα σχολεία καθώς θα παραμείνουν κλειστά για αρκετές μέρες και συγκεκριμένα, από τις 24 Δεκεμβρίου έως και 9 Ιανουαρίου και θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 10 του Γενάρη. Όσον αφορά στα δημοτικά σχολεία οι βαθμοί τριμήνων θα δοθούν ως εξής :

Α. Για τα σχολεία που λειτουργούν με φυσική παρουσία μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών οι έλεγχοι προόδου Α’ τρίμηνου παραδίδονται εντύπως εσώκλειστοι σε φάκελο στους μαθητές και στις μαθήτριές για να τους παραδώσουν στους γονείς τους.

Β. Για τα σχολεία ή για τα τμήματά που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας οι Διευθυντές/τριες και οι Σύλλογοι Διδασκόντων, με απόφασή τους, προβαίνουν στις απαιτούμενες ενέργειές, ώστε να παραδίδονται οι έλεγχοι προόδου Α’ τρίμηνου στους γονείς/κηδεμόνες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Γ. Με την επανέναρξή της λειτουργίας αυτών των σχολείων – τμημάτων με φυσική παρουσία, οι έλεγχοι προόδου παραδίδονται εντύπως εσώκλειστοι σε φάκελο στους μαθητές και στις μαθήτριές για να τους παραδώσουν στους γονείς τους.

Δ. Οι εκπαιδευτικοί της Α’ και Β’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων ενημερώνουν μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ή μέσω τηλεδιάσκεψης τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών για την πρόοδό τους. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο τρίμηνο στα Δημοτικά Σχολεία λήγει στις 10 Δεκεμβρίου

Ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση