HomeHL-TOPΕκκλησία της Κρήτης: Κρίσιμη συνεδρίαση – Τι θα αποφασίσουν

Εκκλησία της Κρήτης: Κρίσιμη συνεδρίαση – Τι θα αποφασίσουν

Στα χέρια της Ιεράς Συνόδου το πόρισμα των γιατρών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία από τις πιο κρίσιμες συνεδριάσεις πραγματοποιεί σήμερα η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης καθώς αποφασίζουν για την κατάσταση της υγείας του Σεβασμιώτατου Αρχιεπίσκοπου κ.κ. Ειρηναίου.

Στα χέρια των ιεραρχών βρίσκεται το πόρισμα της τριμελούς επιτροπής των γιατρών και πλέον αναμένεται να αποφασιστεί αν θα δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για να αλλάξει η ηγεσία της Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το πόρισμα των γιατρών επικυρώνει την βεβαρυμμένη υγεία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου με αποτέλεσμα η ιερείς να καλούνται να αποφασίσουν την διαδοχή του.

Η απόφαση της σημερινής Ιεράς Συνόδου αναμένεται να διαβιβαστεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο ήδη γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί στην Εκκλησία της Κρήτης και στη συνέχεια προβλέπεται η συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου (αρχές Δεκεμβρίου) για να επικυρώσει ή όχι την απόφαση της Εκκλησίας της Κρήτης.

Αν την επικυρώσει τότε η θέση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης θα κηρυχθεί σε χηρεία και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την διαδοχή ενώ ως τοποτηρητής θα οριστεί ο αρχαιότερος Μητροπολίτης.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, η Ιερά Σύνοδος θα εκλέξει το τριπρόσωπος και στη συνέχεια θα αποφασιστεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ποιος θα είναι ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επικρατέστεροι για το τριπρόσωπο φαίνεται να είναι οι: Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ευγένιος,  Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου Ανδρέας και Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου, Αμφιλόχιος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση