HomeHL-WorldΣυρία: Τέσσερις νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς έξω απο τη Χομς

Συρία: Τέσσερις νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς έξω απο τη Χομς

Δυο από τους νεκρούς ήταν άμαχοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους δύο άμαχοι, σκοτώθηκαν σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς που σημειώθηκαν σήμερα τα χαράματα σε περιοχές της κεντρικής Συρίας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ που έχει την έδρα της στο Ηνωμένο Βασίλειο και διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία, οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί είχαν στόχο τα περίχωρα τριών χωριών δυτικά της Χομς, όπου έχουν τις βάσεις τους Σύροι μαχητές πιστοί στη λιβανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Οι βομβαρδισμοί στοίχισαν τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους δύο άμαχοι, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο, χωρίς ωστόσο να μπορεί να προσδιορίσει αν οι δύο άλλοι νεκροί ήταν άμαχοι ή στρατιωτικοί.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, είχε μεταδώσει νωρίτερα πως δύο άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλα επτά άτομα τραυματίσθηκαν από τα πλήγματα αυτά.

«Η ισραηλινή επίθεση προκάλεσε το θάνατο δύο αμάχων και τον τραυματισμό έξι στρατιωτών καθώς και ενός αμάχου», δήλωσε αυτή η στρατιωτική πηγή.

Τα πλήγματα είχαν στόχο «ορισμένες θέσεις στην κεντρική περιφέρεια» της χώρας, πρόσθεσε το SANA χωρίς άλλη διευκρίνιση. Σύμφωνα μ’ αυτό το κρατικό μέσο ενημέρωσης, η συριακή αντιαεροπορική άμυνα «απέκρουσε την επίθεση και κατέρριψε τους περισσότερους» από τους πυραύλους.

Το Ισραήλ πολύ σπάνια επιβεβαιώνει τις επιθέσεις του στη γειτονική Συρία, όμως υπογραμμίζει τακτικά πως το εβραϊκό κράτος δεν θα επιτρέψει σ’ αυτή τη χώρα να γίνει το προγεφύρωμα των δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, του ορκισμένου εχθρού του.

Ερωτηθείς σήμερα το πρωί από το Γαλλικό Πρακτορείο, Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε: «Δεν σχολιάζουμε τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στα ξένα μέσα ενημέρωσης».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση