HomeHL-TOPΖητούσαν χρήματα για να μεταφέρουν τη σορό του παιδιού τους – Πως έστησε την απάτη το ζευγάρι

Ζητούσαν χρήματα για να μεταφέρουν τη σορό του παιδιού τους – Πως έστησε την απάτη το ζευγάρι

Είχε διαπράξει 21 απάτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προσπαθούσαν να αιφνιδιάσουν τα θύματα τους αλλά και να προκαλέσουν την συμπόνοια τους. Η απάτη του ζευγαριού που εξιχνιάστηκε στα Χανιά το πρωί της Τρίτης από τους άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου ήταν καλά μελετημένη και είχε μάλιστα αποφέρει και «καρπούς» αφού αρκετοί ήταν εκείνοι που θέλησαν να τους βοηθήσουν.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η γυναίκα τηλεφωνούσε στα υποψήφια θύματα της και τα χρήματα έμπαιναν στον λογαριασμό του άνδρα. Το ζευγάρι είχε «χτυπήσει» σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και όχι μόνο στα Χανιά. Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Κέρκυρα, και Ηράκλειο είναι μερικές από αυτές.

Η γυναίκα τηλεφωνούσε κυρίως σε ιερείς υπεύθυνους ιερών ναών και φιλόπτωχα ταμεία και ισχυριζόταν ότι το παιδί της είναι βαριά άρρωστο και πρέπει επειγόντως να χειρουργηθεί ενώ σε άλλες περιπτώσεις ισχυριζόταν ότι πέθανε το παιδί και δεν είχε χρήματα για τη μεταφορά της σορού.

Ήταν μάλιστα τόσο πειστική που κατάφεραν να συγκεντρώσουν μόνο το τελευταίο τρίμηνο, περισσότερα από 6.000 ευρώ.

Η ίδια προσποιούνταν τη δημόσιο υπάλληλο, τη δικηγόρο μέχρι και την κοινωνική λειτουργό του Δήμου Κισσάμου.

Όταν ζήτησε χρήματα από γυναίκα της περιοχής για την περίθαλψη παιδιού της Κισσάμου υποψιάστηκε ότι κάτι συμβαίνει και απευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Όταν οι αστυνομικοί άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της περίεργης αυτής υπόθεσης κατάφεραν να εξιχνιάσουν συνολικά 21 απάτες!!!

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση