HomeΕΛΛΑΔΑΦωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα

Εντυπωσιακές εικόνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το εντυπωσιακό Δέντρο, ύψους 19 μέτρων, το οποίο «ταξίδεψε» στην Αθήνα από το Καρπενήσι, φωταγωγήθηκε μέσα από ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα, που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων «κηρύσσοντας» με τον τρόπο αυτό την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου στην πόλη -32 ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Πάνω του έχει 60.000 λαμπιόνια, αριθμός που αντιστοιχεί σε 5 χιλιόμετρα. Η πλατεία Συντάγματος έχει “ντυθεί” με περισσότερα από 350.000 λαμπάκια, κάτι που θα κάνει κάθε βραδινή βόλτα ξεχωριστή, όπως άλλωστε φαίνεται από την πρώτη στιγμή της φωταγώγησή της.

syntagma-dentro-4-scaled

Το κουμπί που φώτισε ολόκληρ ο το Σύνταγμα πάτησε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος ήταν εκείνος που έβαλε και την τελευταία μπάλα στο δέντρο την Κυριακή, οπότε έγινε ο στολισμός του.

Τη στιγμή της φωταγώγησης, ο κ. Μπακογιάννης είχε συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετανία” απ’ όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαζί τη λαμπερή εκδήλωση.

Σε δήλωσή του ο κ. Μπακογιάννης, τόνισε: “Φέτος επιλέξαμε να στολίσουμε την Αθήνα νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, σε μία προσπάθεια να αφήσουμε πίσω το αρνητικό κλίμα της πανδημίας και να φέρουμε γρηγορότερα την εορταστική ατμόσφαιρα στην πόλη. Παράλληλα, θέλουμε να συμβάλουμε στην τόνωση της αθηναϊκής αγοράς, που όλο αυτόν τον καιρό έχει υποστεί τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης.

Επίκεντρο της φωταγώγησης, όπως κάθε χρόνο, είναι η Πλατεία Συντάγματος, ωστόσο η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα φτάνει από άκρη σε άκρη σε όλες τις γειτονιές και τις πλατείες. Με υλικοτεχνική υποδομή χαμηλού κόστους, που θα χρησιμοποιηθεί και τα επόμενα χρόνια για τον στολισμό της πόλης, η Αθήνα εκπέμπει και φέτος τη λάμψη μίας σύγχρονης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας. Καλούμε τους Αθηναίους να χαρούν το εορταστικό κλίμα με τις οικογένειές τους, τους ζητούμε, όμως, να τηρήσουν ευλαβικά τα υγειονομικά μέτρα: Προϋπόθεση γιορτής είναι η προστασία της υγείας και της ζωής όλων μας”.

Ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε σε δημοσιογράφους μετά τη φωταγώγηση του δέντρου και της πλατείας, τόνισε: “Φωταγωγήσαμε το χριστουγεννιάτικό μας δέντρο διαφορετικά. Ήταν μία έκπληξη γιατί ακριβώς θέλαμε να σεβαστούμε όλα τα πρωτόκολλα και να σεβαστούμε την υγεία όλων. Θέλουμε να καλέσουμε όλους τους Αθηναίους και όλες τις Αθηναίες, ιδίως τους μικρούς να έρθουν εδώ, να καταθέσουν τα όνειρά τους, τον ενθουσιασμό τους, την αισιοδοξία για το μέλλον. Χρόνια πολλά σε όλους”.

Το υπερθέαμα στην Πλατεία Συντάγματος

Δέσμες φωτός έκαναν για μερικά λεπτά τη νύχτα-μέρα, ενώ εντυπωσιακές κινηματογραφικές εικόνες, συνέθεσαν μία ατμόσφαιρα χαράς και γιορτής, στέλνοντας το αισιόδοξο μήνυμα ότι η «μουντή» διάθεση που έχει επιβάλει η πανδημία μπορεί να ανατραπεί και οι καλύτερες μέρες βρίσκονται μπροστά.

Η Πλατεία Συντάγματος, η Βουλή των Ελλήνων, καθώς και οι δρόμοι και τα κτίρια περιμετρικά, φωτίστηκαν με 350.000 λαμπάκια συνολικού μήκους 29,5 χλμ. Η λάμψη αναδείχθηκε μέσα από το φαντασμαγορικό σόου, που είχε την υπογραφή του αναγνωρισμένου lighting designer, Γιώργου Τέλλου. Το υπερθέαμα συνοδεύτηκε από την πρωτότυπη μουσική του χαρισματικού συνθέτη και sound artist, Σταύρου Γασπαράτου.

syntagma-2048x1365
Εορταστική ατμόσφαιρα και στις γειτονιές

Το φιλόδοξο σχέδιο του Δήμου Αθηναίων να στολιστούν και να φωταγωγηθούν όλες οι γειτονιές της Αθήνας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Από τον Νέο Κόσμο και το Παγκράτι έως το Γουδί, τον Κολωνό και τον Βοτανικό, η πόλη ήδη μετατρέπεται σε μία λαμπερή σκηνή με φωτεινές λάμπες, αστέρια, πολύχρωμες μπάλες και γιρλάντες.
Δήμος Αθηναίων
Δήμος Αθηναίων

Περίτεχνες κατασκευές στήνονται σε 35 πλατείες, ενώ στους δρόμους τοποθετούνται περισσότερα από 4.000 στολίδια. Τον στολισμό συμπληρώνουν γιρλάντες συνολικού μήκους 70 χλμ. και φωτιστικοί σωλήνες στις κολόνες.

Με τη φωταγώγηση των πλατειών, των κεντρικών λεωφόρων, των περιφερειακών οδικών αρτηριών, αλλά και των μικρότερων δρόμων, η Αθήνα ολοκληρώνει σταδιακά τον λαμπερό της στολισμό εν όψει των Χριστουγέννων.
akropoli

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση