HomeUncategorizedΑγανάκτηση από τους Αστυνομικούς Ηρακλείου για τα επιδόματα στους υγειονομικούς

Αγανάκτηση από τους Αστυνομικούς Ηρακλείου για τα επιδόματα στους υγειονομικούς

Λαμβάνουμε ένα απλό «ευχαριστώ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ως «παιδιά ενός κατώτερου Θεού» νιώθουν οι Αστυνομικοί του Ηρακλείου μετά και τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για επιδόματα σε υγειονομικούς, χαμηλοσυνταξιούχους και άτομα με αναπηρία.

Στην ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου εκτίθενται τα παράπονα που έχουν από την Πολιτεία.

Η ανακοίνωση:

Μετά την εξαγγελία του κ. Πρωθυπουργού για επικείμενα επιδόματα COVID-19 που θα δοθούν σε υγειονομικούς κ.α. υπαλλήλους και ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας, διαπιστώσαμε με λύπη αλλά και αγανάκτηση ότι η κυβέρνηση θεωρεί τον Έλληνα Αστυνομικό ΄΄ παιδί κατώτερου Θεού ΄΄ και δεν συμπεριλήφθη για ακόμα μια φορά στην ατζέντα των ανακοινώσεων. Ακόμα θυμόμαστε σε διάγγελμα του κ. Πρωθυπουργού στα Μ.Μ.Ε., τον Μάρτιο του 2020, ότι δεν παραλείπει το έργο του Αστυνομικού και ότι ο ίδιος προσωπικά δε θα τον ξεχάσει, με μοναδική ανταμοιβή τότε ένα απλό ευχαριστήριο SMS στο κινητό τηλέφωνο του Έλληνα Αστυνομικού. Το ίδιο έγινε και κατά τις εξαγγελίες του κ. Πρωθυπουργού στην Δ.Ε.Θ. όπου ενώ όλοι περιμέναμε να ανακοινωθεί το πολυαναμενόμενο μετά από τις χρόνιες διεκδικήσεις μας ώστε το επάγγελμα του Αστυνομικού να αναγνωριστεί ως ΄΄ Επικίνδυνο και ανθυγιεινό ΄΄, λάβαμε και πάλι ένα απλό ΄΄Ευχαριστώ΄΄.

Ένας Αστυνομικός που, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας COVID-19, σήκωσε το μεγαλύτερο φορτίο των ελέγχων (όπου σύμφωνα με το Άρθρο 3 ΦΕΚ Β΄ 5401, αρμόδιες υπηρεσίες είναι εννέα (9) στον αριθμό εκτός της ΕΛ.ΑΣ.) και πλήρωσε το τίμημα ακόμα και με το θάνατο συναδέλφων μας, αλλά και εκατοντάδες νοσήσαντες και κατ’ επέκταση οι οικογένειες τους.

Μήπως κ.κ. της Κυβέρνησης θεωρείτε ότι ο Αστυνομικός είναι άτρωτος;;; Μήπως έχετε την εντύπωση ότι είμαστε ΄΄πολυεργαλεία΄΄;; Από τη μία κυνηγάμε καθημερινά το κοινό έγκλημα, πράγμα για το οποίο έχουμε ορκιστεί και τιμάμε τον όρκο μας με οποιοδήποτε τίμημα και κόστος και από την άλλη να ενεργούμε ως ευρύτερος δημόσιος υπάλληλος, υγειονομικός, συνοδός ασθενών, πλήρωμα ασθενοφόρου κλπ. Όσο δε τα υπόλοιπα πάρεργα (επιδόσεις εγγράφων, φύλαξη και αστυνόμευση σε γήπεδα, ψυχιατρικά κ.α.) θα χρειαστούν δεκάδες σελίδες χαρτιού για να τα αναλύσουμε και προφανώς θα καταντήσουμε γραφικοί.

Λάβαμε προεκλογικές δεσμεύσεις που δεν τις είδαμε ποτέ να γίνονται πράξη στον κλάδο μας.

Επιτέλους αναγνωρίστε το έργο μας και κάντε το απολύτως αυτονόητο!!! ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΛΛΆ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ!!!Χορηγήσατε πλήθος επιδομάτων ακόμα και σε ομάδες υπαλλήλων που δεν είχαν καμία ενασχόληση με το κομμάτι του COVID-19 και αφήσατε στο περιθώριο τον πολυπαθή ΕΛΛΗΝΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ.

Αξιότιμοι Κύριοι Βουλευτές του Νομού Ηρακλείου, ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να κάνετε το χρέος σας απέναντι σε όλους εμάς τους συμπολίτες σας Αστυνομικούς, που μετράμε δεκάδες νοσούντες αλλά και νεκρούς από τον κορονοϊό  μέσα στο Σώμα μας, που μας αντικρίζετε καθημερινά δίπλα στον πολίτη να πραγματοποιούμε εκατοντάδες ελέγχους, που έχουμε παραμερίσει τα κυρίως αστυνομικά μας καθήκοντα για το σκοπό αυτό, αναπληρώνοντας και αντικαθιστώντας όλες τις συναρμόδιες για τους ελέγχους Υπηρεσίες. Επίσης παρακαλούμε με επίσημες έγγραφες τοποθετήσεις σας να μας κάνετε γνωστές τις θέσεις σας επί του θέματος, ‘χορήγησης εκτάκτου επιδόματος’ (covid-19) και εν συνεχεία να μας ενημερώσετε με ανάλογες έγγραφες προτάσεις σας προς τους αρμόδιους Υπουργούς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση